Konsument | Konkursy

Konkursy organizowane na Fan Page’u „Świadome odżywianie”:

„Sałatkowe szaleństwo z Rapso”

Uwielbiasz sałatki i nie wyobrażasz sobie tego dania bez oleju Rapso? W takim razie nasz konkurs został stworzony właśnie dla Ciebie! Na zdjęcia Twojej potrawy czekamy do końca października.
Szczegółowe informacje na temat zabawy znajdziecie w regulaminie i zakładce konkurs kulinarny https://www.facebook.com/SwiadomeOdzywianie/app_375711882499297.
Do wygrania zestawy atrakcyjnych nagród. Laureaci otrzymają m.in. meble kuchenne, pufy,  pojemniki na żywność, kosze na zakupy i wiele produktów z bogatej oferty firmy VOG Polska.

Zapraszamy do wspólnej zabawy!

nagrody (2)


,,Wiosenne wypieki z BackMit”

Na naszym profilu na facebook’u (https://www.facebook.com/SwiadomeOdzywianie) rozpoczął się konkurs „Wiosenne wypieki z BackMit”. Zadanie konkursowe polega na stworzeniu deseru lub wypieku, którego jednym ze składników jest dowolny produkt z serii BackMit. Na zdjęcia dań czekamy do 4 maja.
Szczegółowe informacje dostępne są w regulaminie i zakładce Konkurs kulinarny https://apps.facebook.com/konkurs-kulinarny/.
Do wygrania zestawy atrakcyjnych nagród. Laureaci otrzymają m.in.: grille, zestawy piknikowe, lodówki turystyczne oraz produkty spożywcze i gadżety.

Serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie!

 

nagrody-1426685311


,,Przywitaj Nowy Rok z olejem Rapso”

Na naszym profilu na facebook’u (https://www.facebook.com/SwiadomeOdzywianie) rozpoczął się konkurs „Przywitaj Nowy Rok z olejem Rapso”. Wszystkich, którzy kochają gotować już dziś zapraszamy do wspólnej zabawy. Zadanie konkursowe polega na stworzeniu dania, którego jednym ze składników jest olej Rapso. Na zdjęcia Waszych potraw czekamy do 28 lutego. Szczegółowe informacje znajdziecie w regulaminie i zakładce Konkurs kulinarny https://www.facebook.com/SwiadomeOdzywianie/app_375711882499297.
Do wygrania zestawy atrakcyjnych nagród. Laureaci otrzymają m.in.: pufy, koc z mikrofibry, miseczki kuchenne.
Zapraszamy do wspólnej zabawy.

nagrody w konkursie rapso

„Jesienne smaki z KRESTO”

 

Jesteś kreatywny, a dania Twojego autorstwa zachwycają bliskich i przyjaciół? Jeśli tak, to zachęcamy do udziału w naszym najnowszym konkursie, który rozpoczął się na facebook’owym profilu -Świadome Odżywianie https://www.facebook.com/SwiadomeOdzywianie. Do 14 listopada czekamy na zdjęcia potraw, których jednym ze składników będą Śliwki Suszone marki KRESTO. Szczegółowe informacje na temat zabawy znajdziecie w regulaminie i zakładce konkurs kulinarny https://www.facebook.com/SwiadomeOdzywianie/app_375711882499297. Do wygrania zestawy atrakcyjnych nagród. Laureaci otrzymają m.in. efektowne donice, akcesoria do kominka, kosze na zakupy i barwne koce z mikroflaneli.

724401_12731559_7_11731559_5_11
400098_neu_14724401_02_12540041


Wakacyjny konkurs z RAPSO na Facebook’u

 

Na naszym profilu na portalu Facebook ruszył konkurs „Letnie inspiracje z RAPSO”. Aby wziąć w nim udział wystarczy polubić profil Świadome Odżywianie https://www.facebook.com/SwiadomeOdzywianie, a następnie korzystając z aplikacji – Konkurs kulinarny wysłać przepis na ciasto z użyciem oleju rzepakowego Rapso. Zabawa potrwa do 25.08.2014r. Czekają atrakcyjne nagrody: plażowe leżaki oraz zestawy piknikowe – w sam raz na wakacyjny czas leniuchowania. Zapraszamy serdecznie do zapoznania się z regulaminem i uczestnictwa! Więcej szczegółów znajdziecie tutaj:
https://www.facebook.com/SwiadomeOdzywianie/app_375711882499297

nagrody„KRESTO i BackMit zapraszają na śniadanie”
  • Zakładka konkursowa: Wszystkie przepisy konkursowe znajdują się w zakładce „Nasze przepisy – Śniadanie dla dziecka”

swiadome2.jpg

    • Zasady konkursu: Zadaniem Uczestnika Konkursu było przesłanie przepisu, na śniadanie dla dziecka, własnego autorstwa (tekst, tytuł przepisu, zdjęcie potrawy), którego jednym ze składników były produkty KRESTO i/lub BackMit.
    • Rozpoczęcie konkursu:  21.10.2013
    • Zakończenie konkursu:  21.11.2013
    • Liczba przepisów biorących udział w konkursie: 40
      • Nagrody
nagroda_2 ślizg - nag gł ng pocieszenia 2 ng pocieszenia 1

Bułeczki maślano-bakaliowe

Składniki:
80 g cukru brązowego opakowanie cukru waniliowego
50 g świeżych drożdży
300 g mleka
2 żółtka
50 g masła miękkiego
500 g mąkki pszennej
2 łyżki tartych orzechów laskowych BackMit
2 łyżki tartych migdałów BackMit
50 g rodzynek Kresto
1 jajko do posmarowania bułek
olej rzepakowy
masło do smarowania
miód

Przyrządzenie:

Do naczynia wysokiego włożyć cukier, cukier waniliowy, drożdże i mleko, wszystko wymieszać. Następnie dodać żółtka, miękkie masło i całość zmiksować robotem kuchennym. Powoli dodać mąkę, bakalie i wyrobić ciasto. Przełożyć je do miseczki wysypanej mąką, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 min. Z ciasta uformować małe bułeczki, ułożyć je na blasze posmarowanej olejem. Bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem, odstawić ponownie do wyrośnięcia na kolejne 15 min. Piec w rozgrzanym piekarniku ok. 20 min.

Czytaj dalej

„Smażymy z RAPSO”

      • Zakładka konkursowa: Wszystkie przepisy konkursowe znajdują się w zakładce „Nasze przepisy – Śniadanie dla dziecka”

      • Zasady konkursu: Zadaniem Uczestnika Konkursu było przesłanie przepisu, na smażone danie własnego autorstwa (tekst, tytuł przepisu, zdjęcie potrawy), którym jednym ze składników był olej Rapso.
      • Rozpoczęcie konkursu:  05. 09.2013
      • Zakończenie konkursu:  03.10.2013
      • Liczba przepisów biorących udział w konkursie: 46
      • Nagrody
402005_11 402037 402099 404010 713404

Pierś z kurczaka nadziewana pesto z bazylii podawana z puree selerowym z sosem czekoladowym

Składniki:
1 pierś z kurczaka
sól, pieprz do smaku
1 ząbek czosnku
olej rzepakowy Rapso do smażenia
3 łyżeczki pesto z bazylii
paseczki czerwonej papryki
purée z selera
3 średniej wielkości selery
1 łyżka masła
50 ml mleka
gałka muszkatowa do smaku

Sos czekoladowy:
1 szalotka
1 łyżka oleju rzepakowego Rapso,
4 ziarenka czarnego pieprzu
1 gałązka tymianku
1/2 łyżeczki bazylii
1 liść laurowy
1 łyżeczka octu winnego
200ml bulionu z kurczaka
10 g gorzkiej czekolady
1 łyżka miodu
150 ml wina czerwonego

Przyrządzenie:

Pierś z kurczaka
Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć i delikatnie rozbić, uważając przy tym, by nie poprzecinać delikatnego mięsa. Rozbity płat piersi z kurczaka posypać solą, pieprzem, drobno siekanym czosnkiem, następnie posmarować pesto z bazylii, a na środku położyć paseczek papryki. Pierś zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Na patelnię wlać olej rzepakowy Rapso. Pojedyncze ruloniki z piersi zawinąć w folię aluminiową,  następnie piec około 1,5 godziny w 200 stopniach w piekarniku.

Puree z selera
Upieczone selery obrać ze skórki, włożyć do wysokiego naczynia, dodać masło, mleko, a następnie blenderem utrzeć na puszystą masę. Doprawić do smaku przyprawami.


Sos czekoladowy
Do garnka wlać wino, gotować do czasu aż zredukuje się o połowę. Na patelnię wlać olej rzepakowy Rapso, usmażyć na niej drobno pokrojoną szalotkę, dodać miód i przyprawy (tymianek, bazylię, pieprz). Gotować 1-2 minuty. Dodać ocet, następnie wino, bulion, gotować kilka minut, następnie zdjąć z ognia. Całość zmiksować blenderem na jednolitą masę, doprawić solą i pieprzem do smaku, a na koniec dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia czekolady.

Czytaj dalej