Wypieki są zawsze dobrym pomysłem, a nowości w ofercie BackMit stanowią ich idealne uzupełnienie. Linia produktów tartych poszerzyła się niedawno o Orzeszki arachidowe tarte prażone, Wiórki kokosowe oraz Rodzynki.

Do grona produktów tartych BackMit dołączyły orzeszki arachidowe, które stanowią prawdziwą skarbnicę białka. Bogate w witaminę B3 oraz błonnik pomagają regulować poziom cukru we krwi oraz korzystnie wpływają na funkcjonowanie układu nerwowego. Trzeba przyznać, że oprócz wielu zalet zdrowotnych, są pysznym dodatkiem nie tylko do ciast, ale także do potraw wytrawnych. Sprawdzą się w daniach z kurczakiem, makaronach a nawet w sałatkach.

W ofercie BackMit znalazły się również takie topowe produkty, jak wiórki kokosowe i rodzynki, które przez wielu uznawane są za must have w kuchni. Wiórki kokosowe obok mąki i drożdży stanowią niezbędnik piekarza. Dodane do mas, biszkoptów, a nawet służące jako posypka na tort, wzbogacają smak ciast, wydobywając z nich delikatną egzotyczną nutę. Nierzadko służą jako dodatek do koktajli i owsianek, a często są bazą do fit deserów – w tym popularnych kulek mocy. Zalety smakowe to największa broń wiórków kokosowych, ale należy pamiętać, że dają także wiele korzyści zdrowotnych – składniki w nich zawarte wspomagają pracę serca i odgrywają znaczącą rolę w profilaktyce układu krążenia. Równie bogate w składniki odżywcze są także rodzynki, których nie mogło zabraknąć w ofercie BackMit. Te słodkie, mięsiste suszone owoce winogrona zawierają duże pokłady witamin z grupy B i K, a także pierwiastki mineralne – żelazo, pomagające w utrzymaniu koncentracji, wapń, wpływający na prawidłową pracę serca, a także fosfor, który pozwala utrzymać zdrowe kości oraz zęby. Rodzynki są bardzo lubianą przekąską, często zastępującą tradycyjne słodycze. Są także chętnie dodawane do ciast – zwłaszcza do serników. Oprócz tego, swoje miejsce znajdą również w daniach wytrwanych – świetnie sprawdzą się jako nadzienie do pieczeni. Mięsa z dodatkiem rodzynek zachwycą wielbicieli słodko-słonych smaków. Wołowina, karkówka, pierś – to tylko niektóre z mięs, w których przy pomocy rodzynek można wydobyć pyszny, słodkawy aromat.