Jagody goji są prawdziwym darem natury. Posiadają wiele cennych witamin (C,E,B1,B2,B6) i minerałów. Wysoka zawartość karotenoidów ukryta w produkcie nie tylko nadaje jagodom goji charakterystyczną pomarańczowo-czerwoną barwę, ale także pozwala skutecznie usunąć z naszego organizmu wolne rodniki.

Produkt ten w tradycyjnej kuchni chińskiej znany jest już od ponad 2000 lat. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań słodkich lub słonych, takich jak zupy, sosy bądź mięsa. Dobrym pomysłem jest wzbogacenie nim owsianki, smoothie lub jogurtu, dzięki czemu posiłek zyska cenne substancje odżywcze. Z suszonych jagód goji można przyrządzić również smaczny i aromatyczny napar, który wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne, wzmacniając organizm przed chorobami nowotworowymi.

Te cierpkie w smaku owoce rosną na krzewie o nazwie kolcowój chiński, który pochodzi z umiarkowanych i tropikalnych terenów Azji. Obecnie jest uprawiany w wielu miejscach na świecie. Jego dojrzałe owoce są zbierane, a następnie suszone, skąd trafiają do sklepów w postaci pożywnej przekąski.

Ciekawostka: Jagody Goji należą do produktów określanych mianem “superfood” czyli super żywności.

Dostępne w opakowaniach
50g.