Mieszanka migdałów, nerkowców i żurawiny to połączenie chrupkości orzechów z kwaskowatością owoców.

Migdały świetnie wspomagają pracę mózgu, dlatego są szczególnie polecane dla uczniów. Poza tym, dzięki wysokiej zawartości witaminy D, pozwalają zachować zdrowe kości i zęby. Udowodniono, że składniki zawarte w migdałach zwalczają wolne rodniki, a więc zapobiegają wielu chorobom – miażdżycy, cukrzycy czy chorobom żołądka. Nerkowce pozyskuje się z drzew nanercza zachodniego, które sadzone są na tropikalnych obszarach Ameryki Południowej. Być może dlatego są one tak słodkie i delikatne w smaku. Oprócz niekwestionowanych walorów smakowych, posiadają także wiele wartości odżywczych, np. witamin z grupy B, znanych ze swojego dobroczynnego działania na układ nerwowy, wspomagających pamięć i koncentrację; miedzi, która zapobiega anemii i osteoporozie, a także cynku niezbędnego do uniknięcia przejściowych chorób: kataru czy przeziębienia.
Żurawina z kolei jest szczególnie znana ze swoich właściwości bakteriobójczych. Ponadto spożywanie już kilku owoców żurawiny dziennie potrafi uchronić organizm przed zapaleniem pęcherza. Witamina C zawarta w żurawinie buduje barierę ochronną przed bakteriami, zapobiegając chorobom układu moczowego.

Ciekawostka: Żurawina, obok czosnku i oregano, uznawana jest za naturalny antybiotyk.

Dostępne w opakowaniach
Doypack 150g