Gotowane jajka to pożywne danie, które jest bogate w wiele cennych składników odżywczych. Ich zaletą jest również to, że można je przyrządzać na wiele różnych sposobów, a w zależności od dodatków zyskują zupełnie nowy smak i niepowtarzalny charakter. Wzbogacone o łososia i kapary, stanowić mogą nawet wykwitną przekąskę na przyjęcie czy rodzinną uroczystość.

Składniki (10 porcji):

  • 5 jajek
  • 50 g łososia wędzonego
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • kapary z szypułkami Il Conte di Roma
  • ulubione kiełki
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie przelewamy zimną wodą, studzimy i delikatnie obieramy.
  2. Przekrajamy jajka na połówki i wyciągamy z nich żółtka.
  3. Rybę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do niej pokrojone żółtka, jogurt, majonez i kiełki. Całość mieszamy i przyprawiamy do smaku.
  4. Faszerujemy połówki jajek przygotowanym farszem, a na koniec posypujemy kaparami.

Smacznego!

Podobne przepisy
Jajka marynowane w burakach z domowym majonezem

Gotowane jajka to pożywne danie, które jest bogate w wiele cennych składników odżywczych. Ich zaletą jest również to, że można je przyrządzać na wiele różnych sposobów, a w zależności od dodatków zyskują zupełnie nowy smak i niepowtarzalny charakter. Wzbogacone o łososia i kapary, stanowić mogą nawet wykwitną przekąskę na przyjęcie czy rodzinną uroczystość.