Przepis idealny to taki, które gwarantuje kulinarny sukces i jest prosty w przygotowaniu. Mango lassi to przysmak, który zachwyca słodyczą i szybkością wykonania. Z dodatkiem mixu bakalii z nerkowcem doskonale sprawdzi się w roli przekąski, drugiego śniadania lub lekkiego podwieczorku.

Składniki (2 porcje):

  • 500 g jogurtu kokosowego lub naturalnego
  • 1 duże, dojrzałe mango
  • 1/2 op. KRESTO MIX bakalii z nerkowcem
  • 1–2 łyżki miodu lub słodzika
  • 1/2 łyżeczki kurkumy suszonej
  • szczypta kardamonu
  • 2 łyżki płatków owsianych górskich (opcjonalnie)

Wykonanie:

  1. Mango obierz, odetnij od pestki, zmiksuj z jogurtem, miodem i przyprawami.
  2. Przelej porcje jogurtu do 2 misek, dodaj do każdej KRESTO MIX bakalii z nerkowcem, posyp płatkami owsianymi.
  3. Gotowe danie możesz przełożyć do pudełka i zabrać do pracy, szkoły czy w podróż.

Smacznego!

Podobne przepisy
Jogurt z malinami i KRESTO mixem bakalii z żurawiną

Przepis idealny to taki, które gwarantuje kulinarny sukces i jest prosty w przygotowaniu. Mango lassi to przysmak, który zachwyca słodyczą i szybkością wykonania. Z dodatkiem mixu bakalii z nerkowcem doskonale sprawdzi się w roli przekąski, drugiego śniadania lub lekkiego podwieczorku.