Naleśniki z bakaliową posypką to przepyszna alternatywa dla tradycyjnych naleśników z białym serem i rodzynkami. Zamiast tych ostatnich w farszu znajdą się: słodko-kwaśna żurawina, delikatnie chrupiące migdałowe płatki i przepełnione naturalną słodyczą daktyle. Zaskocz bliskich, podając na śniadanie lub obiad to klasyczne danie z małym twistem.

Składniki (3 naleśniki):

Wykonanie:

  1. W misce wymieszaj wodę, mleko, mąkę i jajko.
  2. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju.
  3. Usmaż naleśniki.
  4. W osobnym naczyniu wymieszaj twaróg z bakaliami.
  5. Rozsmaruj farsz na każdym naleśniku.
  6. Złóż naleśniki w trójkąty lub zwiń w rulony.
  7. Podawaj posypane KRESTO MIXEM bakalii z żurawiną.

Smacznego!

Podobne przepisy
Naleśniki banoffee migdałowo-razowe

Naleśniki z bakaliową posypką to przepyszna alternatywa dla tradycyjnych naleśników z białym serem i rodzynkami. Zamiast tych ostatnich w farszu znajdą się: słodko-kwaśna żurawina, delikatnie chrupiące migdałowe płatki i przepełnione naturalną słodyczą daktyle. Zaskocz bliskich, podając na śniadanie lub obiad to klasyczne danie z małym twistem.