Naleśniki z bakaliową posypką to przepyszna alternatywa dla tradycyjnych naleśników z białym serem i rodzynkami. Zamiast tych ostatnich w farszu znajdą się: słodko-kwaśna żurawina, delikatnie chrupiące migdałowe płatki i przepełnione naturalną słodyczą daktyle. Zaskocz bliskich, podając na śniadanie lub obiad to klasyczne danie z małym twistem.
Składniki (3 naleśniki):
- 100 ml mleka
- 50 ml wody
- 50 g mąki orkiszowej jasnej/pszennej
- 1 jajko
- 150 g twarogu mielonego
- 25 g KRESTO MIX bakalii z żurawiną
- olej (do smażenia)
Wykonanie:
- W misce wymieszaj wodę, mleko, mąkę i jajko.
- Na patelni rozgrzej odrobinę oleju.
- Usmaż naleśniki.
- W osobnym naczyniu wymieszaj twaróg z bakaliami.
- Rozsmaruj farsz na każdym naleśniku.
- Złóż naleśniki w trójkąty lub zwiń w rulony.
- Podawaj posypane KRESTO MIXEM bakalii z żurawiną.
Smacznego!
Podobne przepisy
Naleśniki banoffee migdałowo-razowe
Naleśniki z bakaliową posypką to przepyszna alternatywa dla tradycyjnych naleśników z białym serem i rodzynkami. Zamiast tych ostatnich w farszu znajdą się: słodko-kwaśna żurawina, delikatnie chrupiące migdałowe płatki i przepełnione naturalną słodyczą daktyle. Zaskocz bliskich, podając na śniadanie lub obiad to klasyczne danie z małym twistem.