Pasta z makreli z chrzanem i olejem Rapso to świetna propozycja na proste oraz pełne dobroczynnych właściwości śniadanie lub lunch.
Składniki:
- 1 makrela wędzona (ok. 300 g)
- 150 g sera białego
- 4 łyżki oleju Rapso
- 2–3 łyżeczki chrzanu tartego
- 3 ogórki kiszone
- 1/3 papryki czerwonej
- 1/3 ogórka świeżego długiego
- 1 średnia cebula czerwona
Przygotowanie:
1. Makrelę obierz ze skóry oraz usuń ości. Pokrój, przełóż do miski.
2. Dodaj do makreli ser biały, chrzan oraz olej. Całość pognieć widelcem, wymieszaj.
3. Warzywa pokrój według własnych preferencji. Dodaj do miski. Wymieszaj.
4. Podawaj pastę ze świeżym pieczywem, np. razowym.
5. Pastę możesz przechowywać w lodówce przez 48 godzin, w zakręconym słoiku.
Smacznego!
Podobne przepisy
Kotleciki jaglane z bobem, pesto pietruszkowym i orzechami pekan
Pasta z makreli z chrzanem i olejem Rapso to świetna propozycja na proste oraz pełne dobroczynnych właściwości śniadanie lub lunch.
Kotlety warzywne z orzechami piniowymi, panierowane sezamem
Pasta z makreli z chrzanem i olejem Rapso to świetna propozycja na proste oraz pełne dobroczynnych właściwości śniadanie lub lunch.