Aktywny dzień wymaga dobrego startu, a pożywne śniadanie jest nieodłącznym elementem zdrowego jadłospisu. Z myślą o finezyjnym wzbogaceniu porannego jogurtu czy musli marka KRESTO wprowadziła do oferty dwie nowe mieszanki – MIX BAKALII z chrupiącym nerkowcem lub orzeźwiającą żurawiną.

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, który ma dostarczyć energii do działania, pobudzić aktywność i wzmocnić koncentrację. Ważne więc aby było pożywne, a w praktyce liczy się również to, aby można było je szybko przygotować. Dlatego też spiesząc się do pracy lub szkoły często sięgamy po jogurt, jogurt z musli bądź przygotowujemy płatki z mlekiem. MIX BAKALII KRESTO w dwóch odsłonach – z chrupiącym nerkowcem lub orzeźwiającą żurawiną – to wyjątkowe połączenia smakowe, które wzbogacą śniadaniowe dania i jednocześnie, dzięki walorom odżywczym, dostarczą nam witamin i wartości odżywczych potrzebnych do aktywnego działania. W MIX BAKALII KRESTO podstawę smaku stanowią słodkie kostki daktyli, znakomicie współgrające z ulotną delikatnością migdałowych płatków. Dopełnieniem kompozycji są przyjemnie chrupiące orzechy nerkowca lub orzeźwiające, słodko-kwaśne owoce suszonej żurawiny.

Obie mieszanki MIX BAKALII KRESTO są produktami bezglutenowymi, czego potwierdzeniem jest licencja w postaci przekreślonego kłosa, wydana przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.