Frytura gastronomiczna o wysokiej wydajności smażenia, bez dodatku oleju palmowego i GMO. Jej skład jest bardzo prosty – to kompozycja oleju słonecznikowego (zwykłego oraz wysokooleinowego), oleju rzepakowego, antyspieniacza i antyoksydantu. Takie połączenie składników zapewnia idealną chrupkość, naturalny smak i piękny, złocisty kolor przygotowywanych frytek, krokietów, placków czy dań mięsnych. Produkt ten doskonale nadaje się do każdego rodzaju smażenia: zanurzeniowego, w woku i saute. Cechą charakterystyczną jest klarowność oraz brak piany i nieprzyjemnych zapachów w trakcie szykowania potraw.

Na uwagę zasługuje bogactwo jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, odpornych na utlenianie w trakcie smażenia. Omega 3, Omega 6 i Omega 9 oraz bardzo niska zawartość tłuszczy trans (poniżej 1%) korzystnie wpływają na poziom całkowitego cholesterolu, cholesterolu LDL, cukru oraz trójglicerydów we krwi.

Równie ważny jak smak i wartości odżywcze potraw jest komfort w trakcie ich przygotowywania. Frytura GoldPack ma wysoki punkt dymienia – oznacza to, że wykazuje pełnię dobroczynnych właściwości aż do temperatury 232 stopni C. Dzięki temu możliwa jest bezpieczna praca w kuchni, bez uciążliwego dymienia i przykrych zapachów.

Ciekawostka: Frytura ma płynną formę, dzięki czemu dozowanie produktu jest wygodne i precyzyjne. Ułatwia to także filtrowanie produktu w niskich temperaturach, co jest szczególnie istotne w przypadku kuchni polowych lub nieogrzewanych pomieszczeń.

Dostępne w opakowaniach
1L, 5L