JEŻYNA 100% OWOCU liofilizowana to smaczny i pełnowartościowy produkt, gotowy do spożycia od razu po otwarciu torebki.
Liofilizowana jeżyna cechuje się intensywnym, słodko-kwaśnym smakiem i wyjątkową chrupkością. Idealna do porannej owsianki czy jogurtu, można ją także wykorzystać w deserach takich jak ciasta, muffinki czy lody, a nawet jako dodatek do koktajli. To także świetna przekąska do podania w ciągu dnia.
W procesie liofilizacji jeżyny zostały zamrożone, a następnie pozbawione wody. Dzięki temu można cieszyć się smakiem i aromatem owoców przez długi czas oraz sięgać po nie o dowolnej porze roku. Proces liofilizacji umożliwia zachowanie wysokiej zawartości składników odżywczych – owoce są pożywne, chrupiące i mają intensywny smak oraz aromat. Produkt jest bezglutenowy i nie zawiera dodatku cukru. Do wyprodukowania 100g jeżyny liofilizowanej zużyto 0,7 kg jeżyny świeżej.
Produkt bezglutenowy, wegański, charakteryzujący się wysoką zawartością błonnika pokarmowego, dostępny w wygodnym opakowaniu ze strunowym zamknięciem.



