Migdały, czyli orzechy migdałowca, to jedne z najbardziej popularnych bakalii. To nic innego jak pestki owoców migdałowca pochodzącego pierwotnie z Azji. Obecnie rośliny te spotkać można również w wielu krajach Europy. Migdały są pomocne przy drobnych problemach żołądkowych takich jak zgaga czy nudności, a oprócz witaminy B i E zawierają w sobie sporo potasu. Podobnie jak większość orzechów zawierają duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, dlatego ich spożywanie może pozytywnie wpływać na pracę układu nerwowego.

Kresto Migdały to specjalnie wyselekcjonowane, wyjątkowo dorodne orzechy. Sprawdzą się więc w roli przekąski pomiędzy posiłkami lub jako składnik deserów i ciast. Nadają się również do potraw śniadaniowych typu muslie czy owsianka lub jako urozmaicenie sałatek i dań wytrawnych, w tym ryb. Ich charakterystyczny kształt i smak sprawiają, że znajdują one szerokie zastosowanie w kuchni i chętnie są wykorzystywane w formie dekoracji słodkich wypieków.

Ciekawostka: Migdały stanowią alternatywne źródło dla białka zwierzęcego.

Dostępne w opakowaniach
300g