Migdały posiadają wiele cennych właściwości odżywczych. Zawarta w nich witamina E wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, chroniąc organizm przed miażdżycą, zawałem serca oraz udarem mózgu. Witaminy z grupy B (zwłaszcza B6), poprawiają funkcjonowanie układu nerwowego, a kwas foliowy jest niezbędnym składnikiem do wzrostu komórek rozwijającego się dziecka. Dodatkowo regularne spożywanie migdałów zwiększa odporność organizmu i chroni przed infekcjami. Migdały są nasionami migdałowca pospolitego, który występuje w Azji, Afryce Północnej, Ameryce oraz południowej i zachodniej części Europy. Drzewo to charakteryzuje się upodobaniem do łagodnego i słonecznego klimatu oraz żyznych gleb. KRESTO Migdały prażone solone sprawdzą się jako szybka przekąska w ciągu dnia lub np. w trakcie filmowego seansu.

Ciekawostka: Podczas prażenia migdały są jedynie delikatnie skraplane Rapso olejem rzepakowym, a następnie solone, dzięki czemu unika się procesu głębokiego smażenia.

Dostępne w opakowaniach
50g i 100g.