Orzechy brazylijskie to wyjątkowy i doceniany na całym świecie produkt. Zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, przeciwutleniacze (w tym witaminę E) oraz selen, którego tak duża ilość nie występuje w żadnych innych orzechach. Z tego względu dedykowane są szczególnie osobom borykającym się z chorobami tarczycy. Świeże orzechy brazylijskie można jeść surowe lub wykorzystać jako dodatek do sałatek czy deski serów. Sparzyzone i posiekane idealnie sprawdzą się do wypieków lub deserów. Orzechy brazylijskie stanowią nasiona drzewa orzesznicy wyniosłej, która rośnie w deszczowych lasach Amazonii. Brazylijczycy nazywają je “złotem brazylijskim”, ze względu na bogactwo wartości odżywczych, jakie posiadają.

Ciekawostka: Orzechy brazylijskie, dzięki zawartości kwasów tłuszczowych i witaminie E, są szczególnie polecane osobom posiadającym suchą, wrażliwą i wiotką skórę. Warto spożywać je również przy matowych włosach oraz problemach z łamliwymi paznokciami.

Dostępne w opakowaniach
100g.