Orzechy makadamia posiadają wyjątkowe właściwości odżywcze. Zawierają dużą liczbę zdrowych tłuszczy nienasyconych (NNKT), których regularne spożywanie pozytywnie wpływa na zdrowie. Można znaleźć w nich również potas, fosfor oraz magnez. Orzechy makadamia ze względu na swój słodki i lekko maślany smak idealnie sprawdzą się jako baza do mas i kremów. Stanowią również smaczną i pełnowartościową przekąskę, którą można jeść na co dzień, zamiast np. niezdrowych chipsów. Makadamia to drzewo uprawiane w Australii, na Hawajach i w Afryce Południowej. Te wiecznie zielone rośliny, których owocem są pestkowce, uprawiane są specjalnie dla smacznych orzechów.

Ciekawostka: 100 gramowa porcja orzechów makadamia pokrywa ponad 100% dziennego zapotrzebowania na witaminę B1.

Dostępne w opakowaniach
100g.