Te znane i uwielbiane przez wszystkich prażone ziarna kukurydzy, nazywane popcornem jako pierwsi docenili mieszkańcy Meksyku. Jednak dopiero w pod koniec XIX wieku stały się popularną przekąską, kojarzoną jako nieodłączny element seansów kinowych lub telewizyjnych. Popcorn (w wersji klasycznej pozbawionej dodatków) jest bogaty w liczne polifenole oraz błonnik pokarmowy. Dzięki takiemu połączeniu produkt ten skutecznie poprawia trawienie oraz zapobiega cukrzycy. Jego regularne spożywanie przyczynia się do opóźniania się procesu starzenia organizmu, głównie ze względu na zawarte w nim substancje odpowiedzialne za walkę z wolnymi rodnikami. Popcorn stanowi także istotne źródło manganu, pierwiastka mineralnego, który wspomaga prawidłową budowę kości.
KRESTO Popcorn sprawdzi się idealnie jako przekąska dla całej rodziny. Aby móc się cieszyć się jego właściwościami należy jednak odpowiednio go przygotować. Najlepiej wykorzystać do tego mikrofalówkę lub patelnię z niewielką ilością oleju rzepakowego.

Ciekawostka: Garść popcornu to tylko 15 kcal, a szklanka 30 kcal.

Dostępne w opakowaniach
150g.