Któż nie lubi rodzynek? Te pyszne suszone winogrona urzekają słodyczą. Na naszych stołach królują od tysięcy lat.
Rodzynki mają szerokie zastosowanie w kuchni. Wyśmienicie smakują zarówno podjadane prosto z paczki, jak i jako składnik przepisów. Uświetnią smak wytrawnych dań mięsnych, rybnych czy sosów. Ciekawie przełamują nuty sera pleśniowego czy fety.
Rodzynki BIO KRESTO pochodzą z gospodarstw ekologicznych, w których duży nacisk kładzie się na ochronę środowiska, ze szczególnym uwzględnieniem jakości gleby, powietrza oraz wody. Ich produkcja odbywa się bez użycia środków ochrony roślin i nawozów sztucznych oraz innych chemicznych preparatów np. w postaci fumigacji chemicznej.
Ciekawostka: Jednymi z pierwszych, którzy docenili zalety rodzynek byli starożytni Egipcjanie. Ich znaczenie dokumentują nawet malowidła wykonane przez nich wówczas na ścianach.
