Migdały w solonym karmelu to przekąska, którą pokochają wszyscy domownicy. Do jej wykonania wystarczą składniki takie jak sól i cukier, które można znaleźć w każdej kuchni oraz najlepszej jakości migdały KRESTO SELECT. Choć przygotowanie zajmuje tylko około kwadransa, to wspaniały smak na długo pozostaje w pamięci. Solony karmel to bowiem doskonały balans pomiędzy słonym i słodkim smakiem.

Składniki:

Wykonanie:

  1. Wodę, cukier i sól przełóż na patelnię, doprowadź do wrzenia.
  2. Wsyp migdały, mieszając co jakiś czas redukując płyn praktycznie do zera. Migdały powinny pozostać w gęstej otoczce karmelu.
  3. Przełóż migdały z patelni na papier do pieczenia i zanim zastygną porozdzielaj je od siebie.

Smacznego!

Podobne przepisy
Sezamki domowe z orzechami

Migdały w solonym karmelu to przekąska, którą pokochają wszyscy domownicy. Do jej wykonania wystarczą składniki takie jak sól i cukier, które można znaleźć w każdej kuchni oraz najlepszej jakości migdały KRESTO SELECT. Choć przygotowanie zajmuje tylko około kwadransa, to wspaniały smak na długo pozostaje w pamięci. Solony karmel to bowiem doskonały balans pomiędzy słonym i słodkim smakiem.

Batony wieloziarniste

Migdały w solonym karmelu to przekąska, którą pokochają wszyscy domownicy. Do jej wykonania wystarczą składniki takie jak sól i cukier, które można znaleźć w każdej kuchni oraz najlepszej jakości migdały KRESTO SELECT. Choć przygotowanie zajmuje tylko około kwadransa, to wspaniały smak na długo pozostaje w pamięci. Solony karmel to bowiem doskonały balans pomiędzy słonym i słodkim smakiem.