Migdały w solonym karmelu to przekąska, którą pokochają wszyscy domownicy. Do jej wykonania wystarczą składniki takie jak sól i cukier, które można znaleźć w każdej kuchni oraz najlepszej jakości migdały KRESTO SELECT. Choć przygotowanie zajmuje tylko około kwadransa, to wspaniały smak na długo pozostaje w pamięci. Solony karmel to bowiem doskonały balans pomiędzy słonym i słodkim smakiem.
Składniki:
- 1 opakowanie KRESTO SELECT migdały (150g)
- 100 ml wody
- 100 g cukru
- 1/2–1 łyżeczki soli
Wykonanie:
- Wodę, cukier i sól przełóż na patelnię, doprowadź do wrzenia.
- Wsyp migdały, mieszając co jakiś czas redukując płyn praktycznie do zera. Migdały powinny pozostać w gęstej otoczce karmelu.
- Przełóż migdały z patelni na papier do pieczenia i zanim zastygną porozdzielaj je od siebie.
Smacznego!
Migdały w solonym karmelu to przekąska, którą pokochają wszyscy domownicy. Do jej wykonania wystarczą składniki takie jak sól i cukier, które można znaleźć w każdej kuchni oraz najlepszej jakości migdały KRESTO SELECT. Choć przygotowanie zajmuje tylko około kwadransa, to wspaniały smak na długo pozostaje w pamięci. Solony karmel to bowiem doskonały balans pomiędzy słonym i słodkim smakiem.
Migdały w solonym karmelu to przekąska, którą pokochają wszyscy domownicy. Do jej wykonania wystarczą składniki takie jak sól i cukier, które można znaleźć w każdej kuchni oraz najlepszej jakości migdały KRESTO SELECT. Choć przygotowanie zajmuje tylko około kwadransa, to wspaniały smak na długo pozostaje w pamięci. Solony karmel to bowiem doskonały balans pomiędzy słonym i słodkim smakiem.