Pyszne i obłędnie czekoladowe brownie zachwyca nie tylko swoim wyglądem, ale także bogactwem wybornych smaków. Słodki smak ciasta przełamują chrupiące i orzeźwiające owoce liofilizowane.

Składniki (blacha 25×25 cm):

  • 3 banany
  • 2 jajka
  • 150 g gorzka czekolada
  • 15 g masło
  • 300 g jogurt grecki
  • 50 g kakao
  • 240 g mąka
  • 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia

Dodatkowo:

Wykonanie:

  1. Czekoladę gorzką oraz masło rozpuść w rondelku. Banany zblenduj na gładkie puree.
  2. Do mąki dodaj kakao, jajka, jogurt grecki, rozpuszczoną czekoladę oraz proszek do pieczenia.
  3. Ciasto dokładnie wymieszaj, a następnie przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Piecz w 180 stopniach przez około 35 minut. Po upieczeniu ciasto wyjmij z piekarnika.
  5. Czekoladę oraz masło rozpuść w rondelku. Owoce drobno pokrój lub pokrusz. Na gotowe ciasto wylej polewę z czekolady, a następnie posyp całość obficie owocami liofilizowanymi KRESTO.

Smacznego!

Podobne przepisy
Czekoladowa chmurka z malinowym twistem

Pyszne i obłędnie czekoladowe brownie zachwyca nie tylko swoim wyglądem, ale także bogactwem wybornych smaków. Słodki smak ciasta przełamują chrupiące i orzeźwiające owoce liofilizowane.