Jesteś fanem brownie? Zatem obowiązkowo musisz spróbować wersji z batatem i chrupiącą maliną. To połączenie zachwyca smakiem i kusi fantazyjną dekoracją.
Składniki:
- 2 jajka
- 60 g cukru kokosowego
- 60 g cukru trzcinowego GoldPack
- cukier waniliowy (według uznania)
- 50 ml oleju rzepakowego Rapso
- 250 g puree z pieczonego batata
- 150 g mąki pszennej lub migdałowej
- 30 g gorzkiego kakao
- opakowanie liofilizowanych malin KRESTO
- polewa czekoladowa
- świeże maliny
Wykonanie:
- Jajka wymieszaj z cukrem (zwykłym i z wanilią) i chwilę ubijaj. Dodaj olej, wymieszaj i dodaj kolejne składniki, aż do połączenia wszystkich.
- Formę do ciasta natłuść i obsyp bułką tartą, płatkami owsianymi lub mąką. Można też wyłożyć papierem do pieczenia.
- Przelej ciasto i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na około 30 minut.
- Po wyjęciu delikatnie polej ciasto rozpuszczoną czekoladą i obsyp liofilizowanymi malinami. Można dodać również świeże owoce.
Smacznego!
Podobne przepisy
Chatka malinowa
Jesteś fanem brownie? Zatem obowiązkowo musisz spróbować wersji z batatem i chrupiącą maliną. To połączenie zachwyca smakiem i kusi fantazyjną dekoracją.