Grzanka z oliwą, roztartym czosnkiem i bazylią to słynna włoska przekąska, która znalazła wielu adeptów kulinarnych na całym świecie. Najczęściej podawana jest z dodatkiem pokrojonych, świeżych pomidorów. Istnieje jednak wiele wariacji na jej temat, również te w wersji letniej, wzbogacone aromatem grillowanych potraw.
Składniki:
- 8 kromek ulubionego pieczywa
 - olej Rapso
 - garść migdałów Kresto
 - 2 duże pomidory
 - ser kozi (lub według uznania)
 - ogórek zielony
 - 3 rzodkiewki
 - szczypior, bazylia, natka pietruszki
 - sól, pieprz, czarnuszka
 

Wykonanie:
- Pokrojone pieczywo skrapiamy olejem. Pomidory kroimy na grube plastry i również skrapiamy olejem.
 - Pomidory oraz pieczywo układamy na ruszcie i grillujemy z obu stron.
 - Warzywa, zioła oraz migdały drobno siekamy.
 - Grillowane pomidory układamy na pieczywie, następnie kładziemy ser oraz pozostałe dodatki. Podajemy ciepłe.
 
Smacznego!
Podobne przepisy
	    	Tortille z czerwoną fasolą, kaparami, sosem pomidorowym oraz mozarellą
 		Grzanka z oliwą, roztartym czosnkiem i bazylią to słynna włoska przekąska, która znalazła wielu adeptów kulinarnych na całym świecie. Najczęściej podawana jest z dodatkiem pokrojonych, świeżych pomidorów. Istnieje jednak wiele wariacji na jej temat, również te w wersji letniej, wzbogacone aromatem grillowanych potraw.

		
		
		
		
		
		