Szybki, prosty w przygotowaniu blok czekoladowy, to pyszna i słodka propozycja, która nie wymaga pieczenia! Dodatek herbatników, prażonych migdałów i ananasa liofilizowanego tworzy niebiańskie połączenie. Pycha!
Składniki (na około 15 porcji):
- 1 kostka masła
- 1 szklanka wody
- 3/4 szklanki cukru trzcinowego GoldPack
- 4 łyżki ciemnego kakao
- 80 g herbatników
- 3 łyżki migdałów w płatkach KRESTO
- 30 g ananasa liofilizowanego KRESTO
- 3 i 1/4 szklanki mleka w proszku
Wykonanie:
- W rondelku rozpuść masło, dodaj wodę, cukier i kakao. Podgrzej na małym ogniu do rozpuszczenia cukru i połączenia wszystkich składników. Przestudź.
- Powstałą masę czekoladową przelej do miski i dodaj mleko w proszku, mieszaj do połączenia.
- Herbatki pokrusz, ale nie bardzo drobno. Dodaj do masy wraz ananasem liofilizowanym i płatkami migdałów.
- Mieszaj do połączenia. Masa powinna być bardzo gęsta.
- Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż masę i ją wyrównaj.
- Gotowy blok czekoladowy włóż do lodówki, najlepiej na cała noc. Następnie pokrój na mniejsze plasterki.
Smacznego!
Podobne przepisy
Blok czekoladowy
Szybki, prosty w przygotowaniu blok czekoladowy, to pyszna i słodka propozycja, która nie wymaga pieczenia! Dodatek herbatników, prażonych migdałów i ananasa liofilizowanego tworzy niebiańskie połączenie. Pycha!