Szybki, prosty w przygotowaniu blok czekoladowy, to pyszna i słodka propozycja, która nie wymaga pieczenia! Dodatek herbatników, prażonych migdałów i ananasa liofilizowanego tworzy niebiańskie połączenie. Pycha!

Składniki (na około 15 porcji):

Wykonanie:

  1. W rondelku rozpuść masło, dodaj wodę, cukier i kakao. Podgrzej na małym ogniu do rozpuszczenia cukru i połączenia wszystkich składników. Przestudź.
  2. Powstałą masę czekoladową przelej do miski i dodaj mleko w proszku, mieszaj do połączenia.
  3. Herbatki pokrusz, ale nie bardzo drobno. Dodaj do masy wraz ananasem liofilizowanym i płatkami migdałów.
  4. Mieszaj do połączenia. Masa powinna być bardzo gęsta.
  5. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż masę i ją wyrównaj.
  6. Gotowy blok czekoladowy włóż do lodówki, najlepiej na cała noc. Następnie pokrój na mniejsze plasterki.

Smacznego!

Podobne przepisy
Blok czekoladowy

Szybki, prosty w przygotowaniu blok czekoladowy, to pyszna i słodka propozycja, która nie wymaga pieczenia! Dodatek herbatników, prażonych migdałów i ananasa liofilizowanego tworzy niebiańskie połączenie. Pycha!