Kluski z makiem to jedno z tradycyjnych dań na świątecznym stole. My proponujemy wersję z miodem, bakaliami i dodatkiem amaretto.
Składniki:
- 50 g makaronu
- 50 g maku mielonego BackMit
- 20 g miodu
- 30 g cukru trzcinowego GoldPack
- 50 ml mleka
- łyżkę bakalii KRESTO zalaną wcześniej amaretto
Wykonanie:
- Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Mak zalej mlekiem, dodaj miód, cukier oraz bakalie.
- Wymieszaj i podaj.
Smacznego!
Podobne przepisy
Kutia
Kluski z makiem to jedno z tradycyjnych dań na świątecznym stole. My proponujemy wersję z miodem, bakaliami i dodatkiem amaretto.
Masa makowa
Kluski z makiem to jedno z tradycyjnych dań na świątecznym stole. My proponujemy wersję z miodem, bakaliami i dodatkiem amaretto.