Sycące śniadanie lub szybki obiad – omlet białkowy z MIXEM BAKALII KRESTO sprawdzi się w każdej roli. Harmonijne połączenie puszystego omletu i chrupkich orzechów to doskonałe źródło energii na dzień pełen wyzwań oraz idealne danie, aby zabrać je w pudełku na wynos – ciesz się smakiem na ciepło lub na zimno. Tak jak lubisz!
Składniki:
- 3 białka lub 90 g płynnego białka
- 1 łyżka mąki (pszenna lub kukurydziana)
- 35 g KRESTO MIX bakalii z nerkowcem (małe opakowanie)
- łyżka oleju kokosowego
- szczypta soli
Wykonanie:
- Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Dodaj bakalie i delikatnie połącz szpatułką.
- Na małej patelni rozgrzej olej kokosowy i przełóż masę białkową z bakaliami.
- Smaż na średnim ogniu, pod przykryciem, około 5 minut (do zrumienienia). Następnie wprawnym ruchem przełóż na drugą stronę i smaż kolejne 5 minut.
- Podawaj z musem figowym, mini kiwi, ulubionymi owocami oraz bakaliami KRESTO MIX.
Smacznego!
Podobne przepisy
Dutch baby (naleśnik pieczony) z owocami i płatkami migdałowymi
Sycące śniadanie lub szybki obiad – omlet białkowy z MIXEM BAKALII KRESTO sprawdzi się w każdej roli. Harmonijne połączenie puszystego omletu i chrupkich orzechów to doskonałe źródło energii na dzień pełen wyzwań oraz idealne danie, aby zabrać je w pudełku na wynos – ciesz się smakiem na ciepło lub na zimno. Tak jak lubisz!