Sycące śniadanie lub szybki obiad – omlet białkowy z MIXEM BAKALII KRESTO sprawdzi się w każdej roli. Harmonijne połączenie puszystego omletu i chrupkich orzechów to doskonałe źródło energii na dzień pełen wyzwań oraz idealne danie, aby zabrać je w pudełku na wynos – ciesz się smakiem na ciepło lub na zimno. Tak jak lubisz!

Składniki:

  • 3 białka lub 90 g płynnego białka
  • 1 łyżka mąki (pszenna lub kukurydziana)
  • 35 g KRESTO MIX bakalii z nerkowcem (małe opakowanie)
  • łyżka oleju kokosowego
  • szczypta soli

Wykonanie:

  1. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Dodaj bakalie i delikatnie połącz szpatułką.
  2. Na małej patelni rozgrzej olej kokosowy i przełóż masę białkową z bakaliami.
  3. Smaż na średnim ogniu, pod przykryciem, około 5 minut (do zrumienienia). Następnie wprawnym ruchem przełóż na drugą stronę i smaż kolejne 5 minut.
  4. Podawaj z musem figowym, mini kiwi, ulubionymi owocami oraz bakaliami KRESTO MIX.

Smacznego!

Podobne przepisy
Dutch baby (naleśnik pieczony) z owocami i płatkami migdałowymi

Sycące śniadanie lub szybki obiad – omlet białkowy z MIXEM BAKALII KRESTO sprawdzi się w każdej roli. Harmonijne połączenie puszystego omletu i chrupkich orzechów to doskonałe źródło energii na dzień pełen wyzwań oraz idealne danie, aby zabrać je w pudełku na wynos – ciesz się smakiem na ciepło lub na zimno. Tak jak lubisz!