Pizza z patelni sprawdzony, skuteczny i smaczny sposób na szybkie przygotowanie tego, uwielbianego przez fanów włoskiej kuchni, dania. Wystarczy przygotować ciasto, rozprowadzić je w formie spodu do pizzy na patelni, a następnie dodać sos i ulubione składniki. Nic trudnego, prawda?

Składniki:

  • 1 szkl. mąki orkiszowej
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki oleju rzepakowego Rapso
  • 4 łyżki wody (ewentualnie więcej do uzyskania właściwej konsystencji ciasta)

SosL

oraz:

  • ulubione dodatki do pizzy

Wykonanie:

  1. Zagnieć ciasto z podanych składników.
  2. Rozprowadź na patelni dłońmi, formując placek na całej jej powierzchni.
  3. Podgrzewaj na średnim ogniu przez kilka minut, aż spód się zarumieni.
  4. Przełóż na drugą stronę i posmaruj sosem przygotowanym z podanych składników, a na wierzchu ułóż dodatki i podpiekaj jeszcze chwilę, aż spód się zarumieni. Tym razem przykryj pizzę uchyloną pokrywką.

Smacznego!

Podobne przepisy
Pizza z karczochami i anchois

Pizza z patelni sprawdzony, skuteczny i smaczny sposób na szybkie przygotowanie tego, uwielbianego przez fanów włoskiej kuchni, dania. Wystarczy przygotować ciasto, rozprowadzić je w formie spodu do pizzy na patelni, a następnie dodać sos i ulubione składniki. Nic trudnego, prawda?