Szybki, łatwy do przygotowania i pyszny deser, którym łatwo można się podzielić? Praliny na bazie orzechów włoskich, masła orzechowego i chrupiących wafli to przekąska w sam raz na raz. Najlepiej smakują w doborowym towarzystwie.
Składniki (12-14 pralin):
- 200 g orzechów tartych orzechów włoskich BackMit
- Około 250 g masła orzechowego solonego
- 100 g wafli suchych
Dodatkowo:
Wykonanie:
- Wafle podziel rękoma na drobne kawałki.
- 200 g tartych orzechów włoskich przesyp na suchą patelnię i cały czas mieszając doprowadź do lekkiego zbrązowienia. Ostudź.
- Rozkruszone wafle oraz masło orzechowe połącz z tartymi orzechami i ugnieć na jednolitą masę.
- Przy pomocy zwilżonych rąk formuj średniej wielkości kulki.
- Otocz je tartymi orzechami. Przechowuj w lodówce do 4 dni.
Smacznego!
Podobne przepisy
Mini tartaletki z kremem z mascarpone i owocami sezonowymi
Szybki, łatwy do przygotowania i pyszny deser, którym łatwo można się podzielić? Praliny na bazie orzechów włoskich, masła orzechowego i chrupiących wafli to przekąska w sam raz na raz. Najlepiej smakują w doborowym towarzystwie.
Orzechowa kostka z wiśniami
Szybki, łatwy do przygotowania i pyszny deser, którym łatwo można się podzielić? Praliny na bazie orzechów włoskich, masła orzechowego i chrupiących wafli to przekąska w sam raz na raz. Najlepiej smakują w doborowym towarzystwie.