Szybki, łatwy do przygotowania i pyszny deser, którym łatwo można się podzielić? Praliny na bazie orzechów włoskich, masła orzechowego i chrupiących wafli to przekąska w sam raz na raz. Najlepiej smakują w doborowym towarzystwie.

Składniki (12-14 pralin):

Dodatkowo:

Wykonanie:

  1. Wafle podziel rękoma na drobne kawałki.
  2. 200 g tartych orzechów włoskich przesyp na suchą patelnię i cały czas mieszając doprowadź do lekkiego zbrązowienia. Ostudź.
  3. Rozkruszone wafle oraz masło orzechowe połącz z tartymi orzechami i ugnieć na jednolitą masę.
  4. Przy pomocy zwilżonych rąk formuj średniej wielkości kulki.
  5. Otocz je tartymi orzechami. Przechowuj w lodówce do 4 dni.

Smacznego!

Podobne przepisy
Mini tartaletki z kremem z mascarpone i owocami sezonowymi

Szybki, łatwy do przygotowania i pyszny deser, którym łatwo można się podzielić? Praliny na bazie orzechów włoskich, masła orzechowego i chrupiących wafli to przekąska w sam raz na raz. Najlepiej smakują w doborowym towarzystwie.

Orzechowa kostka z wiśniami

Szybki, łatwy do przygotowania i pyszny deser, którym łatwo można się podzielić? Praliny na bazie orzechów włoskich, masła orzechowego i chrupiących wafli to przekąska w sam raz na raz. Najlepiej smakują w doborowym towarzystwie.