Pysznie, zdrowo, kolorowo!
Błyskawiczna w wykonaniu i pięknie prezentująca się przekąska lub zdrowe, pożywne i przepyszne śniadanie. Gdy raz spróbujesz owocowo-jogurtowego przekładańca, z pewnością już na zawsze zagości w Twoim jadłospisie.
Składniki:
- 500 g jogurtu naturalnego
- świeże owoce (banany, maliny, truskawki, kiwi, borówki, ananas) – według uznania
- KRESTO MIX bakalii z nerkowcem lub KRESTO MIX bakalii z żurawiną – według uznania
Wykonanie:
- Przygotuj głęboką szklankę.
- Na dnie naczynka ułóż pokrojone owoce.
- Przykryj owoce łyżką lub dwoma łyżkami jogurtu.
- Przekładaj owoce i jogurt warstwami, aż wypełnią niemal całą szklankę.
- Całość posyp sporą ilością bakaliowej mieszanki.
Smacznego!
Podobne przepisy
Jogurtowa pokusa
Błyskawiczna w wykonaniu i pięknie prezentująca się przekąska lub zdrowe, pożywne i przepyszne śniadanie. Gdy raz spróbujesz owocowo-jogurtowego przekładańca, z pewnością już na zawsze zagości w Twoim jadłospisie.
Jogurt z karmelizowanymi owocami i bakaliami
Błyskawiczna w wykonaniu i pięknie prezentująca się przekąska lub zdrowe, pożywne i przepyszne śniadanie. Gdy raz spróbujesz owocowo-jogurtowego przekładańca, z pewnością już na zawsze zagości w Twoim jadłospisie.