Cake popsy to pyszna przekąska do kawy czy herbaty oraz gustowna, kulinarna ozdoba domowego przyjęcia. Obtoczone w białej czekoladzie oraz obsypane liofilizowanym ananasem intrygują wyglądem i zachwycają smakiem.

Składniki (na około 10 sztuk):

  • 20 dag pokruszonego biszkoptu
  • 40 g roztopionej białej czekolady
  • 30 g zmielonego ananasa liofilizowanego KRESTO
  • 3 łyżki twarożku śmietankowego
  • łyżeczka soku z cytryny

Polewa:

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki połącz i uformuj kule o wadze około 30 g.
  2. Wstaw do zamrażarki na ok 20 minut. W tym czasie rozpuść białą czekoladę i dodaj łyżkę oleju – wymieszaj.
  3. Do schłodzonych ciasteczek wbij patyczki wcześniej zanurzone w polewie i wstaw ponownie do schłodzenia.
  4. Zanurz cake popsy w czekoladzie i wstaw ponownie do lodówki.
  5. Schłodzone posyp rozdrobnionym ananasem liofilizowanym KRESTO.

Smacznego!

Podobne przepisy
Praliny orzechowe

Cake popsy to pyszna przekąska do kawy czy herbaty oraz gustowna, kulinarna ozdoba domowego przyjęcia. Obtoczone w białej czekoladzie oraz obsypane liofilizowanym ananasem intrygują wyglądem i zachwycają smakiem.

Mini tartaletki z kremem z mascarpone i owocami sezonowymi

Cake popsy to pyszna przekąska do kawy czy herbaty oraz gustowna, kulinarna ozdoba domowego przyjęcia. Obtoczone w białej czekoladzie oraz obsypane liofilizowanym ananasem intrygują wyglądem i zachwycają smakiem.