Chrupiące, odżywcze, idealne na smaczną przekąskę na drugie śniadanie. To, co jest najlepsze w ciastkach owsianych z MIXEM BAKALII KRESTO, to prostota i szybkość przygotowania. Większość niezbędnych składników znajdziesz w swojej kuchni, dzięki czemu możesz cieszyć się ich słodkim smakiem zawsze wtedy, gdy najdzie Cię ochota na małe co nieco. To ciasteczka mocno chrupiące!

Składniki (ok. 25 ciasteczek):

  • 100 g masła
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 szklanka KRESTO MIX bakalii z żurawiną
  • pół szklanki maki żytniej
  • pół szklanki maki razowej
  • 3/4 szklanki erytrytolu
  • dwa jaja

Wykonanie:

  1. W garnku rozpuść masło, dodaj płatki owsiane i musli z żurawiną.
  2. Mieszaj, aż płatki będą szkliste, następnie dodaj erytrytol.
  3. Gdy ostygnie dodaj resztę składników.
  4. Całość zamieszaj i wyłóż ciastka na blaszce.
  5. Piecz do zarumienienia w temperaturze 180 stopni przez 10 minut.

Smacznego!

Podobne przepisy
Sezamki domowe z orzechami

Chrupiące, odżywcze, idealne na smaczną przekąskę na drugie śniadanie. To, co jest najlepsze w ciastkach owsianych z MIXEM BAKALII KRESTO, to prostota i szybkość przygotowania. Większość niezbędnych składników znajdziesz w swojej kuchni, dzięki czemu możesz cieszyć się ich słodkim smakiem zawsze wtedy, gdy najdzie Cię ochota na małe co nieco. To ciasteczka mocno chrupiące!

Kruche ciasteczka świąteczne z makiem

Chrupiące, odżywcze, idealne na smaczną przekąskę na drugie śniadanie. To, co jest najlepsze w ciastkach owsianych z MIXEM BAKALII KRESTO, to prostota i szybkość przygotowania. Większość niezbędnych składników znajdziesz w swojej kuchni, dzięki czemu możesz cieszyć się ich słodkim smakiem zawsze wtedy, gdy najdzie Cię ochota na małe co nieco. To ciasteczka mocno chrupiące!