Przygotuj sobie klasyczne śniadanie z duuużą ilością słodkich, orzeźwiających i chrupiących pyszności. Bakaliowo-owocowa pierzynka powinna być gruba, zawierać Twoje ulubione składniki i dokładnie przykrywać znajdującą się na dnie pożywną owsiankę. Takie danie najlepiej pałaszować jeszcze w łóżku, np. w leniwe niedzielne poranki.
Składniki:
- 1/2 szklanki płatków owsianych górskich
- 1 szklanka wody
- 1/2 szklanki jogurtu, mleka lub napoju roślinnego
- KRESTO MIX bakalii z nerkowcem lub KRESTO MIX bakalii z żurawiną – według uznania
- ulubione świeże owoce – według uznania
Wykonanie:
- W rondelku zagotuj wodę. Wsyp płatki i zamieszaj.
- Gotuj całość na małym ogniu, bez przykrycia. Od teraz nie mieszaj już płatków, tylko poczekaj aż wchłoną wodę i spęcznieją.
- Jeśli owsiankę lubisz jeść na ciepło, podgrzej mleko lub napój roślinny.
- Przełóż ugotowane płatki do miseczki i zalej mlekiem, napojem lub jogurtem. Postaraj się, by całość miała raczej zwartą niż rzadką konsystencję.
- Owsiankę przykryj grubą warstwą bakalii i świeżych owoców.
Smacznego!
Podobne przepisy
Owsianka w wersji FIT
Przygotuj sobie klasyczne śniadanie z duuużą ilością słodkich, orzeźwiających i chrupiących pyszności. Bakaliowo-owocowa pierzynka powinna być gruba, zawierać Twoje ulubione składniki i dokładnie przykrywać znajdującą się na dnie pożywną owsiankę. Takie danie najlepiej pałaszować jeszcze w łóżku, np. w leniwe niedzielne poranki.
Owsianka na dzień dobry
Przygotuj sobie klasyczne śniadanie z duuużą ilością słodkich, orzeźwiających i chrupiących pyszności. Bakaliowo-owocowa pierzynka powinna być gruba, zawierać Twoje ulubione składniki i dokładnie przykrywać znajdującą się na dnie pożywną owsiankę. Takie danie najlepiej pałaszować jeszcze w łóżku, np. w leniwe niedzielne poranki.