Przygotuj sobie klasyczne śniadanie z duuużą ilością słodkich, orzeźwiających i chrupiących pyszności. Bakaliowo-owocowa pierzynka powinna być gruba, zawierać Twoje ulubione składniki i dokładnie przykrywać znajdującą się na dnie pożywną owsiankę. Takie danie najlepiej pałaszować jeszcze w łóżku, np. w leniwe niedzielne poranki.

Składniki:

Wykonanie:

  1. W rondelku zagotuj wodę. Wsyp płatki i zamieszaj.
  2. Gotuj całość na małym ogniu, bez przykrycia. Od teraz nie mieszaj już płatków, tylko poczekaj aż wchłoną wodę i spęcznieją.
  3. Jeśli owsiankę lubisz jeść na ciepło, podgrzej mleko lub napój roślinny.
  4. Przełóż ugotowane płatki do miseczki i zalej mlekiem, napojem lub jogurtem. Postaraj się, by całość miała raczej zwartą niż rzadką konsystencję.
  5. Owsiankę przykryj grubą warstwą bakalii i świeżych owoców.

Smacznego!

Podobne przepisy
Owsianka w wersji FIT

Przygotuj sobie klasyczne śniadanie z duuużą ilością słodkich, orzeźwiających i chrupiących pyszności. Bakaliowo-owocowa pierzynka powinna być gruba, zawierać Twoje ulubione składniki i dokładnie przykrywać znajdującą się na dnie pożywną owsiankę. Takie danie najlepiej pałaszować jeszcze w łóżku, np. w leniwe niedzielne poranki.

Owsianka na dzień dobry

Przygotuj sobie klasyczne śniadanie z duuużą ilością słodkich, orzeźwiających i chrupiących pyszności. Bakaliowo-owocowa pierzynka powinna być gruba, zawierać Twoje ulubione składniki i dokładnie przykrywać znajdującą się na dnie pożywną owsiankę. Takie danie najlepiej pałaszować jeszcze w łóżku, np. w leniwe niedzielne poranki.