Owsianka to prawdziwa królowa śniadań. Można ją przyrządzić na wiele sposobów. My dziś proponujemy ją w wersji FIT. Będzie przepyszna, zdrowa i prosta w przygotowaniu, a przy okazji lekka i pożywna.

Składniki:

Wykonanie:

  1. Do gotującej się wody wsyp płatki, dodaj sól i zmniejsz ogień.
  2. Gotuj płatki na małym ogniu, bez przykrycia. Nie mieszaj ich, tylko poczekaj ok. 6-8 minut, aż wchłoną wodę i napęcznieją.
  3. Ugotowane płatki przełóż do miseczki i posyp całość KRESTO MIXEM bakalii z żurawiną lub KRESTO MIXEM bakalii z nerkowcem. Miodu czy cukru nie musisz już dodawać, bo zawarte w mieszance kostki daktyli nadają całości idealnej słodyczy.

Smacznego!

Podobne przepisy
Owsianka na dzień dobry

Owsianka to prawdziwa królowa śniadań. Można ją przyrządzić na wiele sposobów. My dziś proponujemy ją w wersji FIT. Będzie przepyszna, zdrowa i prosta w przygotowaniu, a przy okazji lekka i pożywna.

Owsianka pod pierzynką

Owsianka to prawdziwa królowa śniadań. Można ją przyrządzić na wiele sposobów. My dziś proponujemy ją w wersji FIT. Będzie przepyszna, zdrowa i prosta w przygotowaniu, a przy okazji lekka i pożywna.