Owsianka to prawdziwa królowa śniadań. Można ją przyrządzić na wiele sposobów. My dziś proponujemy ją w wersji FIT. Będzie przepyszna, zdrowa i prosta w przygotowaniu, a przy okazji lekka i pożywna.
Składniki:
- 3/4 szklanki górskich płatków owsianych
- szklanka wody lub mleka owsianego
- szczypta soli (konkretna)
- KRESTO MIX bakalii z nerkowcem lub KRESTO MIX bakalii z żurawiną – według uznania
Wykonanie:
- Do gotującej się wody wsyp płatki, dodaj sól i zmniejsz ogień.
- Gotuj płatki na małym ogniu, bez przykrycia. Nie mieszaj ich, tylko poczekaj ok. 6-8 minut, aż wchłoną wodę i napęcznieją.
- Ugotowane płatki przełóż do miseczki i posyp całość KRESTO MIXEM bakalii z żurawiną lub KRESTO MIXEM bakalii z nerkowcem. Miodu czy cukru nie musisz już dodawać, bo zawarte w mieszance kostki daktyli nadają całości idealnej słodyczy.
Smacznego!
Podobne przepisy
Owsianka na dzień dobry
Owsianka to prawdziwa królowa śniadań. Można ją przyrządzić na wiele sposobów. My dziś proponujemy ją w wersji FIT. Będzie przepyszna, zdrowa i prosta w przygotowaniu, a przy okazji lekka i pożywna.
Owsianka pod pierzynką
Owsianka to prawdziwa królowa śniadań. Można ją przyrządzić na wiele sposobów. My dziś proponujemy ją w wersji FIT. Będzie przepyszna, zdrowa i prosta w przygotowaniu, a przy okazji lekka i pożywna.