Grill kojarzy się nieodłącznie z aromatem karkówki czy kiełbasy. Jednak jego walory wykorzystać mogą również miłośnicy warzyw i dań bezmięsnych. Grillowane warzywa z dodatkiem sera haloumi z pewnością znajdą uznanie nie tylko wśród wegetarian i będą stanowić lekki, a jednocześnie pełnowartościowy posiłek.

Składniki:

  • 200 g sera haloumi
  • pęczek zielonych szparagów (grubszych)
  • 1 papryka
  • 2 średnie pomidory
  • 1 mała cukinia
  • miks sałat
  • kiełki, np. groszku
  • płatki migdałowe Kresto
  • olej Rapso
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  1. Ser kroimy w plastry.
  2. Ze szparagów odłamujemy końcówki, a pomidory kroimy na połówki.
  3. Paprykę kroimy na 8 części, a cukinię w plastry.
  4. Wszystkie warzywa skrapiamy olejem, posypujemy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.
  5. Ser i doprawione warzywa układamy na tackach, a następnie grillujemy z obu stron.
  6. Wykładamy na talerze porcje sałaty, kiełki oraz ser i zgrillowane warzywa.
  7. Całość posypujemy płatkami migdałowymi.

Smacznego!

Podobne przepisy
Bruschetta z grillowanymi pomidorami

Grill kojarzy się nieodłącznie z aromatem karkówki czy kiełbasy. Jednak jego walory wykorzystać mogą również miłośnicy warzyw i dań bezmięsnych. Grillowane warzywa z dodatkiem sera haloumi z pewnością znajdą uznanie nie tylko wśród wegetarian i będą stanowić lekki, a jednocześnie pełnowartościowy posiłek.

Fit sałatka z grillowanym indykiem

Grill kojarzy się nieodłącznie z aromatem karkówki czy kiełbasy. Jednak jego walory wykorzystać mogą również miłośnicy warzyw i dań bezmięsnych. Grillowane warzywa z dodatkiem sera haloumi z pewnością znajdą uznanie nie tylko wśród wegetarian i będą stanowić lekki, a jednocześnie pełnowartościowy posiłek.