Pasta z dyni, papryki i suszonych pomidorów

Jesień to bez wątpienia okres, kiedy w kuchni króluje dynia. Podajemy ją pod różnymi postaciami – przepysznej i sycącej zupy krem, dyniowych placuszków czy nawet wersji na słodko. Dla wielbicieli dipów i wytrwanych kremów do smarowania pieczywa, mamy przepis na jesienną pastę z dynią w roli głównej.

10 grudnia 2019

Bruschetta z grillowanymi pomidorami

Grzanka z oliwą, roztartym czosnkiem i bazylią to słynna włoska przekąska, która znalazła wielu adeptów kulinarnych na całym świecie. Najczęściej podawana jest z dodatkiem pokrojonych, świeżych pomidorów. Istnieje jednak wiele wariacji na jej temat, również te w wersji letniej, wzbogacone aromatem grillowanych potraw.

Podpłomyki z hummusem

Śniadanie lub drugie śniadanie powinno być lekkie, a jednocześnie na tyle pożywne, by zapewnić odpowiednią dawkę energii na resztę dnia. Doskonałym pomysłem może być hummus podawany na pszennych plackach z dodatkiem ulubionych warzyw. W ten sposób zyskujemy zdrowy, pożywny i pełnowartościowy posiłek, który jednocześnie nie sprawi, że poczujemy się ociężali i senni, a wprost gotowi do dalszego działania.

10 września 2020

Pasta ze słonecznika, oliwek i pomidorów suszonych (wegan)

Niezapowiedziani goście, wieczory przed telewizorem, szybkie śniadania – okazji, przy których sprawdzają się proste w przygotowaniu dania można wymieniać bez liku. My prezentujemy dziś sprawdzony przepis na znakomitą pastę, którą przygotujemy w chwilę, a która idealnie nadaje się do pieczywa, grzanek, czy jako dip do warzyw czy nachos.

10 września 2020

Grzanki z nektarynką i orzechami brazylijskimi

Połączenie chrupiącego, delikatnie ciepłego pieczywa i soczystych, rozpływających się w ustach owoców to bez wątpienia dobry plan na rozpoczęcie dnia. Dodając do tego nutę sera pleśniowego oraz lekką goryczkę orzechów uzyskamy nie tylko zdrowe i pełnowartościowe śniadanie, ale również połączenie, które zadowoli nawet najbardziej wysublimowane podniebienia.

10 września 2020

Chrupiące gofry z burakami, serem i pesto

Gofry w wydaniu deserowym znamy i lubimy chyba wszyscy. A gdyby tak połączyć migdałową słodycz ciasta z wytrawnym smakiem pesto i podać w towarzystwie sałaty, kawałeczków buraka i sera? Podpowiadamy – będzie pysznie, będzie smacznie, będzie zdrowo.

10 września 2020