Pasta z dyni, papryki i suszonych pomidorów

Jesień to bez wątpienia okres, kiedy w kuchni króluje dynia. Podajemy ją pod różnymi postaciami – przepysznej i sycącej zupy krem, dyniowych placuszków czy nawet wersji na słodko. Dla wielbicieli dipów i wytrwanych kremów do smarowania pieczywa, mamy przepis na jesienną pastę z dynią w roli głównej.

10 grudnia 2019

Bruschetta z grillowanymi pomidorami

Grzanka z oliwą, roztartym czosnkiem i bazylią to słynna włoska przekąska, która znalazła wielu adeptów kulinarnych na całym świecie. Najczęściej podawana jest z dodatkiem pokrojonych, świeżych pomidorów. Istnieje jednak wiele wariacji na jej temat, również te w wersji letniej, wzbogacone aromatem grillowanych potraw.

Pizza z karczochami i anchois

Pizza do idealny pomysł na popołudnie w gronie przyjaciół. A jeszcze lepszy, kiedy samodzielnie przygotujemy ją w domu. Dziś mamy dla Was przepis na lekką i pożywną wersję tego dania, w którym delikatność mozzarelli przeplata się z wytrawną nutą karczochów i anchois. Palce lizać!

26 października 2020

Sezamki domowe z orzechami

Pięć składników i kilka minut przygotowania – czyli szybki, prosty i smaczny sposób na domowe chrupki sezamkowe. Sprawdzą się jako słodka przekąska, którą możemy poczęstować niezapowiedzianych gości lub dawka energii podczas przerwy na lunch. Smacznego!

26 października 2020

Podpłomyki z hummusem

Śniadanie lub drugie śniadanie powinno być lekkie, a jednocześnie na tyle pożywne, by zapewnić odpowiednią dawkę energii na resztę dnia. Doskonałym pomysłem może być hummus podawany na pszennych plackach z dodatkiem ulubionych warzyw. W ten sposób zyskujemy zdrowy, pożywny i pełnowartościowy posiłek, który jednocześnie nie sprawi, że poczujemy się ociężali i senni, a wprost gotowi do dalszego działania.

10 września 2020