Ma być pysznie, ma być szybko, ma być zdrowo! Jeśli tak – to z pewnością tym wymaganiom sprosta przepis na ekspresową przekąskę, w której w roli głównej znajdziecie cykorię. Okraszona farszem na bazie ryżu, tuńczyka i warzywnych dodatków zaskoczy niejednego smakosza a Wam pozwoli wypłynąć na wody kulinarnych inspiracji wartych sprawdzenia i polecenia. Smacznego!
Przepisy
Salsa z ciecierzycą, grillowaną cukinią, pieczarkami i orzechami włoskimi na grzance
Gdy Twoje posiłki wydają Ci się monotonne, warto poszukać kulinarnych inspiracji. Czasem wystarczy dodać kilka dodatkowych składników, aby odkryć smak dobrze znanych potraw na nowo. Salsa z ciecierzycą, grillowaną cukinią, pieczarkami i orzechami włoskimi na grzance to propozycja pysznej przekąski i feeria kolorów na talerzu!
Pasta z dyni, papryki i suszonych pomidorów
Jesień to bez wątpienia okres, kiedy w kuchni króluje dynia. Podajemy ją pod różnymi postaciami – przepysznej i sycącej zupy krem, dyniowych placuszków czy nawet wersji na słodko. Dla wielbicieli dipów i wytrwanych kremów do smarowania pieczywa, mamy przepis na jesienną pastę z dynią w roli głównej.
Bruschetta z grillowanymi pomidorami
Grzanka z oliwą, roztartym czosnkiem i bazylią to słynna włoska przekąska, która znalazła wielu adeptów kulinarnych na całym świecie. Najczęściej podawana jest z dodatkiem pokrojonych, świeżych pomidorów. Istnieje jednak wiele wariacji na jej temat, również te w wersji letniej, wzbogacone aromatem grillowanych potraw.
Paluchy drożdżowe z sezamem
Idealne do sałatki lub jako przekąska między posiłkami. Lekkie, chrupiące z sezamową nutą. Dla wszystkich ceniących sobie proste, sprawdzone przepisy. Paluszki lizać!
Pizza z karczochami i anchois
Pizza do idealny pomysł na popołudnie w gronie przyjaciół. A jeszcze lepszy, kiedy samodzielnie przygotujemy ją w domu. Dziś mamy dla Was przepis na lekką i pożywną wersję tego dania, w którym delikatność mozzarelli przeplata się z wytrawną nutą karczochów i anchois. Palce lizać!