Pasta Tahini

Tradycyjna pasta Tahini na bazie sezamu i oleju gwarantuje urozmaicenie i dopełnienie posiłku, a jej samodzielne przygotowanie nie zajmie dużo czasu! Ten nieodłączny składnik hummusu możemy przechowywać w lodówce i stosować także jako dodatek do mięs, sosów, czy letnich sałatek.

13 lutego 2019

Gazpacho

Gazopacho, popularna w Andaluzji warzywna zupa, to hiszpańska wersja popularnego w Polsce chłodniku. Stworzona na bazie surowych warzyw i rozmoczonego w nich chleba, podawana na zimno będzie ciekawym pomysłem na letni posiłek i ochłodę w czasie upałów.

2 czerwca 2020

Chłodnik pomidorowo-fasolowy

Zupa to pożywne i lekkie danie, które przez wiele osób wybierane jest jako pomysł na obiad. Co zrobić, jednak kiedy za oknem wysoka temperatura, a nam brakuje ochoty na ciepły posiłek. Miłośników zup z pewnością zadowoli wersja podawana na zimno w postaci chłodnika pomidorowo-fasolowego.

2 czerwca 2020

Zupa czosnkowa

Jesień ozłaca nasze ulice i dyktuje kierunki kulinarne. Doceniamy wszystko co sycące i co rozgrzewa nas podczas spadków temperatury. Spragnionym pysznych kulinarnych wrażeń, idealnie wpisujących się w klimat panujący z oknem, polecamy szybką w przygotowaniu i ekspresowo znikającą z talerzy zupę czosnkową.

17 listopada 2020

Zupa dyniowa z krewetkami w tempurze

Zupa dyniowa – warto ją wpisać na stałe do jesiennego menu. Nie tylko wspaniale rozgrzewa, ale również wybornie smakuje. Co więcej, idealnie komponuje się z wieloma dodatkami, dzięki czemu można podawać ją na wiele różnych sposobów. My proponujemy wersję z krewetkami w tempurze. Palce lizać!

2 grudnia 2020

Krem z dyni

Gdy za oknem złota jesień warto korzystać z jej owoców. Gęsty, sycący krem z dyni z dodatkiem słodkich batatów, kurkumy i imbiru nie tylko pysznie smakuje, ale też cudownie rozgrzewa. Dzięki odpowiedniej dekoracji będzie ucztą i dla żołądka i dla oczu!

15 grudnia 2021