Grill kojarzy się nieodłącznie z aromatem karkówki czy kiełbasy. Jednak jego walory wykorzystać mogą również miłośnicy warzyw i dań bezmięsnych. Grillowane warzywa z dodatkiem sera haloumi z pewnością znajdą uznanie nie tylko wśród wegetarian i będą stanowić lekki, a jednocześnie pełnowartościowy posiłek.
Przepisy
Sałatka grecka z oliwkami
Sałatka grecka to mimo nazwy jedno z popularniejszych dań sałatkowych w Polsce. Jej zaletą jest prostota zarówno w wykonaniu, jak i w ilości składników. Jednak to co sprawia, że porywa smakiem, to wysokiej jakości produkty użyte do jej wykonania – przede wszystkim muszą być świeże i wyraziste w smaku.
Sałatka z grzankami i pomarańczą
Lubisz odżywiać się zdrowo, świadomie dobierasz produkty i starasz się wprowadzać do diety dużą ilość warzyw i owoców, ale brakuje ci pomysłów, jak zamienić standardową sałatkę w niecodzienne danie? Doskonałym urozmaiceniem codziennej rutyny będzie połączenie warzyw z nasionami i pomarańczą w towarzystwie grzanek z pleśniowym serem.
Fit sałatka z grillowanym indykiem
Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza dla osób dbających o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki – białko, węglowodany, tłuszcze oraz witaminy i minerały.
Sałatka z burratą
Sałatka to doskonałe rozwiązanie na szybki, pożywny oraz pełen witamin lunch. Dzisiaj proponujemy wersję z burratą, pomidorami suszonymi, grejpfrutem oraz pieczywem. Pycha!
Letnia sałatka z arbuzem
Letnia sałatka z arbuzem to soczysta propozycja dla wszystkich, którzy poszukują ciekawych propozycji dań w swojej kuchni. Owoc ten to kwintesencja wakacyjnego smaku, który doskonale dopełnia sałatkę z filetu z indyka i czarnych oliwek. Takie połączenie stanowi doskonałą bazę do lekkiej kolacji lub dodatek do grilla.