Jesień to pora, kiedy pod każdą postacią w naszym menu króluje dynia – od tradycyjnej kremowej zupy, poprzez różnego rodzaju placki, a nawet słodkie przetwory. Wzbogacając jej smak dodatkiem grzybów, cebuli i odrobiny pomidorów uzyskamy iście jesienną propozycję, a w dodatku w postaci szybkiego i prostego dania jednogarnkowego.
Przepisy
Wegetariański rosół z pieczonych w piekarniku warzyw podany z makaronem
Wegeteriański rosół brzmi niemal jak oksymoron. Jednak przy odrobinie wyobraźni oraz wykorzystaniu odpowiednich składników możemy stworzyć danie, które zadowoli zdeklarowanych wegetarian, jak i również adeptów mięsnych przysmaków.
Zupa krem paprykowo-pomidorowa
Zupa to w Polsce często wybierane danie obiadowe lub składowa głównego posiłku. W wersji krem będzie stanowiła nie tylko smaczną, ale i pożywną propozycję, uzupełniającą energię na resztę dnia.
Kremowa zupa fit z prażonymi nasionami
Ciepła, pożywna zupa to doskonały sposób na dawkę energii w jesienne dni. Z wersji krem na bazie zielonych warzyw przełamanych smakiem słonecznika i pestek dyni stworzymy przepyszny mix, dedykowany również dla osób dbających o linię.
Sernik dyniowy na spodzie orzechowo-ciasteczkowym
Święta i karnawał za pasem, a więc i przygotowania do wspólnego biesiadowania. Świętowanie z bliskimi trudno wyobrazić sobie bez pysznego deseru.
Sałatka jesienna z ziołowym dresingiem
Sałatka jesienna z ziołowym dresingiem na bazie oleju RAPSO to idealna propozycja na proste oraz pełne dobroczynnych właściwości danie.