Maj i czerwic to sezon na czosnek niedźwiedzi. Dodany do tarty stworzy wytrawną kompozycję.
Przepisy
Mini tartaletki z kremem z mascarpone i owocami sezonowymi
Soczyste, świeże owoce w połączeniu z delikatnym kremem na bazie mascarpone to idealny duet na wiosnę.
Masło orzechowo-sezamowe
Masło orzechowo uwielbiane nie tylko przez najmłodszych to doskonały dodatek do kanapek, naleśników czy placków. W wersji z sezamem będzie stanowić nie tylko smaczną, ale i pożywną przekąskę.
Ciasto marchewkowe z musem śliwkowym
Marchew to popularne warzywo często wykorzystywane w kuchni przede wszystkim do dań wytrawnych. Tymczasem przy odpowiedniej obróbce może stanowić również podstawę różnorodnych deserów. Wzbogacając jej smak suszoną śliwką, cynamonem i serkiem mascarpone uzyskamy przepyszne połączenie, a marchewkowe ciasto będzie stanowić ciekawy dodatek do popołudniowej kawy.
Seromakowiec z morelami
Szukając pomysłów na desery i ciasta, które mogłyby wzbogacić świąteczny stół, często zwracamy się ku klasycznym przepisom. Makowce i serniki to uniwersalne propozycje, które spotykają się z uznaniem wielu osób. A gdyby tak w jednym wydaniu połączyć smaki tych dwóch ciast?
Naleśniki banoffee migdałowo-razowe
Naleśniki to potrawa, która stanowi doskonałą propozycję na każdy posiłek – od śniadania, poprzez obiad, a na kolacji kończąc. Szczególnie lubiane są te w wersji na słodko. Podsuwamy pomysł, jak wykonać ten deser w zdrowej i pełnowartościowej wersji.