Pascha to tradycyjna wielkanocna potrawa, która przyszła do nas ze wschodu, ale już na tyle dobrze zadomowiła się w polskiej tradycji kulinarnej, że niektórym ciężko jest wyobrazić sobie święta bez jej udziału. Podpowiadamy, jak w kilku krokach przygotować ten z pozoru trudny deser.
Przepisy
Jabłka pieczone pod kruszonką
Święta tuż, tuż. Już za chwilę wnętrza naszych domów wypełni aromat pieczonego ciasta i cynamonu. W ten pełen magii klimat idealnie wpisuje się przepis na proste, smaczne i pełne walorów smakowych jabłka pieczone pod kruszonką. Smacznego!
Sezamki domowe z orzechami
Pięć składników i kilka minut przygotowania – czyli szybki, prosty i smaczny sposób na domowe chrupki sezamkowe. Sprawdzą się jako słodka przekąska, którą możemy poczęstować niezapowiedzianych gości lub dawka energii podczas przerwy na lunch. Smacznego!
Wegańskie ciasto z wiśniami
Ręka w górę, kto nie lubi od czasu do czasu odrobiny słodyczy i przepysznego ciasta do popołudniowej kawy czy spotkania z bliskimi. Podpowiadamy, jak przygotować letnią pokusę, w której słodycz przełamana została kwaskowatym smakiem wiśni. A wszystko to w wersji całkowicie wegańskiej.
Malinowe bułeczki palce lizać!
Wszystko co dobre szybko się kończy, ale smak letniej przygody można zatrzymać na dłużej. Wystarczy zamknąć oczy i oddać się woni pysznych malin w słodkim połączeniu z miękką bułeczką. Gryz inspiracji na koniec wakacji!
Seromakowiec na kruchym cieście
Choć do Świąt Bożego Narodzenia zostało jeszcze trochę czasu, warto zaplanować z wyprzedzeniem listę słodkich wypieków, które będą gościć na naszych stołach. W tym roku polecamy wpisać na nią Seromakowca na kruchym cieście. To propozycja na idealny świąteczny deser.