Pascha z bakaliami

Pascha to tradycyjna wielkanocna potrawa, która przyszła do nas ze wschodu, ale już na tyle dobrze zadomowiła się w polskiej tradycji kulinarnej, że niektórym ciężko jest wyobrazić sobie święta bez jej udziału. Podpowiadamy, jak w kilku krokach przygotować ten z pozoru trudny deser.

Sezamki domowe z orzechami

Pięć składników i kilka minut przygotowania – czyli szybki, prosty i smaczny sposób na domowe chrupki sezamkowe. Sprawdzą się jako słodka przekąska, którą możemy poczęstować niezapowiedzianych gości lub dawka energii podczas przerwy na lunch. Smacznego!

26 października 2020

Wegańskie ciasto z wiśniami

Ręka w górę, kto nie lubi od czasu do czasu odrobiny słodyczy i przepysznego ciasta do popołudniowej kawy czy spotkania z bliskimi. Podpowiadamy, jak przygotować letnią pokusę, w której słodycz przełamana została kwaskowatym smakiem wiśni. A wszystko to w wersji całkowicie wegańskiej.

11 września 2020

Malinowe bułeczki palce lizać!

Wszystko co dobre szybko się kończy, ale smak letniej przygody można zatrzymać na dłużej. Wystarczy zamknąć oczy i oddać się woni pysznych malin w słodkim połączeniu z miękką bułeczką. Gryz inspiracji na koniec wakacji!

10 września 2020