Zupa botwinkowa z ziemniakami i smażoną cebulką

Sezon letni obfituje w świeże, sezonowe warzywa i owoce. Warto to wykorzystać i dostosować w tym czasie swoje menu do składników oferowanych przez naturę. Jednym z nich jest botwinka, z której liście oraz bulwy mogą stanowić doskonałą bazę dla pysznej i pożywnej zupy z dodatkiem ziemniaków i smażonej cebuli.

8 października 2021

Szparagi zapiekane z płatkami migdałowymi oraz parmezanem

Sezon na szparagi dobiega ku końcowi, dlatego też warto łapać chwile i dobre przepisy na ich wykorzystanie. My proponujemy danie w postaci prostej w przygotowaniu, lecz wykwintnej zapiekanki z orzechami, płatkami oraz startym parmezanem. Można podawać je solo lub w przypadku większego apetytu, z młodymi ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem. Szybkie do przygotowania, ale delektować należy się powoli.

8 października 2021

Rolada bezowa z czereśniami i masłem orzechowym

Rolada bezowa – deser, który cudownie łączy słodki smak kruchej bezy, z delikatną masą mascarpone z czereśniami oraz aromatycznym masłem orzechowym. To idealny sposób na celebrowanie wyjątkowych okazji oraz test kulinarnych umiejętności. Choć beza nie należy do najprostszych przepisów, z poniższymi wskazówkami powinno pójść jak po maśle (a najlepiej orzechowym!).

7 października 2021

Sałatka idealna na wynos

Szybki lunch w pracy? Spotkanie ze znajomymi w parku? Całodniowa podróż? Sałatka z indykiem i sosem słodko-kwaśnym to idealna przekąska w każdej sytuacji. Jest bardzo sycąca i wygodna do zapakowania na wynos. Po przygotowaniu, schowaj ją do lodówki w szczelnym pojemniku, spakuj rano do torby i ciesz się pysznym daniem w ciągu dnia!

7 października 2021

Rolada z indyka z konfiturą botwinkową

Klasycznie, lecz z polotem – przepis na roladę z indyka z konfiturą botwinką, to propozycja idealna dla fanów tradycyjnych smaków a zarazem sposób na przełamanie kulinarnej rutyny. Domowa konfitura z botwinki i żurawiny suszonej KRESTO SELECT odświeży dobrze znany smak indyka i zachęci do dalszego łączenia nieoczywistych smaków. Smacznie i ciekawie!

7 października 2021

Wiosenne ciasto z rabarbarem i orzechami

Rabarbar – król wiosennych wypieków. Intryguje smakiem i zniewala zapachem. Jego orzeźwiająca nuta stanowi idealne przełamanie słodyczy deserowych dań. Idealny w towarzystwie orzechów laskowych i porannej kawy. Kto się skusi?

28 maja 2021