Owsianka to prawdziwa królowa śniadań. Można ją przyrządzić na wiele sposobów. My dziś proponujemy ją w wersji FIT. Będzie przepyszna, zdrowa i prosta w przygotowaniu, a przy okazji lekka i pożywna.
Przepisy
Owsianka pod pierzynką
Przygotuj sobie klasyczne śniadanie z duuużą ilością słodkich, orzeźwiających i chrupiących pyszności. Bakaliowo-owocowa pierzynka powinna być gruba, zawierać Twoje ulubione składniki i dokładnie przykrywać znajdującą się na dnie pożywną owsiankę. Takie danie najlepiej pałaszować jeszcze w łóżku, np. w leniwe niedzielne poranki.
Owsianka na dzień dobry
Masz przed sobą pełen wyzwań dzień? Co powiesz na turboenergetyczną owsiankę? Dzięki dodatkowi nasion chia oraz mieszanki KRESTO MIX BAKALII, czyli chrupiących orzechów nerkowca, słodkich kostek daktyli i delikatnych migdałowych płatków, zyskasz niezwykle pożywne śniadanie i dobrą energię na kolejne godziny!
Przekładaniec owocowo-jogurtowy z bakaliami
Błyskawiczna w wykonaniu i pięknie prezentująca się przekąska lub zdrowe, pożywne i przepyszne śniadanie. Gdy raz spróbujesz owocowo-jogurtowego przekładańca, z pewnością już na zawsze zagości w Twoim jadłospisie.
Śniadaniowa tapioka
Prawdziwa rozkosz dla żołądka i wielka przyjemność dla oka. Słodki pudding na bazie tapioki to pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnego budyniu. Idealnie sprawdzi się jako popisowy deser lub niedzielne śniadanie dla tych, którzy uwielbiają leniwe i słodkie poranki.
Naleśniki z bakaliową posypką
Naleśniki z bakaliową posypką to przepyszna alternatywa dla tradycyjnych naleśników z białym serem i rodzynkami. Zamiast tych ostatnich w farszu znajdą się: słodko-kwaśna żurawina, delikatnie chrupiące migdałowe płatki i przepełnione naturalną słodyczą daktyle. Zaskocz bliskich, podając na śniadanie lub obiad to klasyczne danie z małym twistem.