Zupa orientalna z indykiem i makaronem

Ramen, jedna z popularniejszych japońskich zup, to nic innego jak rosół wzbogacony jajkiem, dużą ilością mięsa i niestandardowych dodatków. Dla miłośników orientalnych smaków, podpowiadamy jak wykonać ramen z polską nutą.

7 listopada 2019

Bułeczki orkiszowe z rodzynkami

Ciepłe, aromatyczne i rozpływające się w ustach drożdżówki to świetny pomysł na śniadanie, czy urozmaicenie filiżanki gorącej kawy. Przygotowując je na bazie mąki orkiszowej, możemy zmienić znaną wszystkim tradycyjną wersję bułeczek z dodatkiem sera i rodzynek, w pożywny i wartościowy posiłek.

5 listopada 2019

Wegetariańskie schabowe

Kotlety schabowe w wersji vege – niemożliwe? A jednak i to w bardzo pożywnej i zdrowej formie na bazie ciecierzycy. Z dodatkiem ziemniaków oraz domowej mizerii czy sałatki ze świeżych warzyw, stanowić będą doskonałą alternatywę dla mięsnych obiadów. Podpowiadamy, jak w kilka chwil przygotować wegetariańskie danie.

5 listopada 2019

Chłopska patelnia

Jesień to pora, kiedy pod każdą postacią w naszym menu króluje dynia – od tradycyjnej kremowej zupy, poprzez różnego rodzaju placki, a nawet słodkie przetwory. Wzbogacając jej smak dodatkiem grzybów, cebuli i odrobiny pomidorów uzyskamy iście jesienną propozycję, a w dodatku w postaci szybkiego i prostego dania jednogarnkowego.

5 listopada 2019