Rabarbar – król wiosennych wypieków. Intryguje smakiem i zniewala zapachem. Jego orzeźwiająca nuta stanowi idealne przełamanie słodyczy deserowych dań. Idealny w towarzystwie orzechów laskowych i porannej kawy. Kto się skusi?
Przepisy
Wilgotne ciasto z bitą śmietaną i truskawkami
Warto mieć w zanadrzu przepis na deser prosty i szybki w wykonaniu, po który można sięgnąć, gdy najdzie nas ochota na małe co nieco. Mięciutkie ciasto, rozpływająca się w ustach bita śmietana i pełne naturalnej słodyczy truskawki to propozycja idealna na wiosenne i letnie miesiące.
Pancakesy bananowe z masłem orzechowym i owocami
Pancakesy to przysmak, który najczęściej występuje w towarzystwie syropu klonowego. Dzisiejszą propozycją chcemy złamać ten schemat i pokusić się o bardziej urozmaicony poczęstunek. Z domowym masłem orzechowym i ulubionymi owocami możesz tworzyć na bazie pancakesów rozmaite kompozycje smakowe, które nasycą każdego głodomora.
Beza Pavlova z owocami, bitą śmietaną i masłem orzechowym
Dostojna i elegancka, ale nie brak jej fantazji! Taka jest nasza beza Pavlova z owocami, bitą śmietaną i masłem orzechowym. W tym wydaniu nie można jej odmówić doskonałej prezencji i wybornego smaku. W sam raz, aby uczcić wyjątkową okazję lub celebrować słoneczne popołudnie.
Śniadaniowa tapioka
Prawdziwa rozkosz dla żołądka i wielka przyjemność dla oka. Słodki pudding na bazie tapioki to pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnego budyniu. Idealnie sprawdzi się jako popisowy deser lub niedzielne śniadanie dla tych, którzy uwielbiają leniwe i słodkie poranki.
Naleśniki z bakaliową posypką
Naleśniki z bakaliową posypką to przepyszna alternatywa dla tradycyjnych naleśników z białym serem i rodzynkami. Zamiast tych ostatnich w farszu znajdą się: słodko-kwaśna żurawina, delikatnie chrupiące migdałowe płatki i przepełnione naturalną słodyczą daktyle. Zaskocz bliskich, podając na śniadanie lub obiad to klasyczne danie z małym twistem.