Muffinki – przysmak każdego łasucha. Najbardziej pożądane są te z polewą i dużą ilością dodatków. W poniższym przepisie znajdziecie przepis na muffinki idealne – z polewą karmelową, owocami, czekoladą oraz chrupkimi orzechami. Zapewniamy, że ten smak na długo pozostaje w pamięci.
Przepisy
Kostka czekoladowa
Wraz z nadejściem długich jesiennych wieczorów, nadchodzi również zwiększona ochota na coś słodkiego. Dobrze zatem przygotować odpowiednio wcześniej deserowe przepisy, które uatrakcyjnią deszczowe popołudnia. W roli przekąski doskonale sprawdzi się kostka czekoladowa – przysmak przekładany serkiem mascarpone z dodatkiem chrupiących migdałów i pistacji.
Egzotyczne babeczki marchewkowe z kremem z serka Philadelphia
Deser z warzywami? Jak najbardziej! Egzotyczne babeczki to nie tylko słodki poczęstunek, ale również sposób na dostarczenie wartościowych witamin i składników odżywczych. To przysmak na bazie marchewki z ananasem oraz chrupkimi orzechami. Całość podaj z kremem z serka Philadelphia, który możesz fantazyjnie ozdobić figami i ulubionymi bakaliami. Deser ma jednak jedną wadę – bardzo szybko znika z talerzyka. 😉
Ciasteczka owsiane
Chrupiące, odżywcze, idealne na smaczną przekąskę na drugie śniadanie. To, co jest najlepsze w ciastkach owsianych z MIXEM BAKALII KRESTO, to prostota i szybkość przygotowania. Większość niezbędnych składników znajdziesz w swojej kuchni, dzięki czemu możesz cieszyć się ich słodkim smakiem zawsze wtedy, gdy najdzie Cię ochota na małe co nieco. To ciasteczka mocno chrupiące!
Dutch baby (naleśnik pieczony) z owocami i płatkami migdałowymi
Ta potrawa nie tylko kusi zapachem i smakiem, ale dodatkowo zwraca intrygującą nazwą. Choć brzmi tajemniczo, w praktyce kulinarnej jest to dobrze znany naleśnik, zapiekany z owocami i podany w towarzystwie słodkiej posypki z cukru pudru. To doskonała alternatywa dla klasycznych naleśników, która sprawdzi się również na podwieczorek lub drugie śniadanie.
Rolada bezowa z czereśniami i masłem orzechowym
Rolada bezowa – deser, który cudownie łączy słodki smak kruchej bezy, z delikatną masą mascarpone z czereśniami oraz aromatycznym masłem orzechowym. To idealny sposób na celebrowanie wyjątkowych okazji oraz test kulinarnych umiejętności. Choć beza nie należy do najprostszych przepisów, z poniższymi wskazówkami powinno pójść jak po maśle (a najlepiej orzechowym!).