Muffinki orzechowe z polewą karmelową, orzechami i figą

Muffinki – przysmak każdego łasucha. Najbardziej pożądane są te z polewą i dużą ilością dodatków. W poniższym przepisie znajdziecie przepis na muffinki idealne – z polewą karmelową, owocami, czekoladą oraz chrupkimi orzechami. Zapewniamy, że ten smak na długo pozostaje w pamięci.

14 października 2021

Kostka czekoladowa

Wraz z nadejściem długich jesiennych wieczorów, nadchodzi również zwiększona ochota na coś słodkiego. Dobrze zatem przygotować odpowiednio wcześniej deserowe przepisy, które uatrakcyjnią deszczowe popołudnia. W roli przekąski doskonale sprawdzi się kostka czekoladowa – przysmak przekładany serkiem mascarpone z dodatkiem chrupiących migdałów i pistacji.

14 października 2021

Egzotyczne babeczki marchewkowe z kremem z serka Philadelphia

Deser z warzywami? Jak najbardziej! Egzotyczne babeczki to nie tylko słodki poczęstunek, ale również sposób na dostarczenie wartościowych witamin i składników odżywczych. To przysmak na bazie marchewki z ananasem oraz chrupkimi orzechami. Całość podaj z kremem z serka Philadelphia, który możesz fantazyjnie ozdobić figami i ulubionymi bakaliami. Deser ma jednak jedną wadę – bardzo szybko znika z talerzyka. 😉

14 października 2021

Ciasteczka owsiane

Chrupiące, odżywcze, idealne na smaczną przekąskę na drugie śniadanie. To, co jest najlepsze w ciastkach owsianych z MIXEM BAKALII KRESTO, to prostota i szybkość przygotowania. Większość niezbędnych składników znajdziesz w swojej kuchni, dzięki czemu możesz cieszyć się ich słodkim smakiem zawsze wtedy, gdy najdzie Cię ochota na małe co nieco. To ciasteczka mocno chrupiące!

14 października 2021

Dutch baby (naleśnik pieczony) z owocami i płatkami migdałowymi

Ta potrawa nie tylko kusi zapachem i smakiem, ale dodatkowo zwraca intrygującą nazwą. Choć brzmi tajemniczo, w praktyce kulinarnej jest to dobrze znany naleśnik, zapiekany z owocami i podany w towarzystwie słodkiej posypki z cukru pudru. To doskonała alternatywa dla klasycznych naleśników, która sprawdzi się również na podwieczorek lub drugie śniadanie.

8 października 2021

Rolada bezowa z czereśniami i masłem orzechowym

Rolada bezowa – deser, który cudownie łączy słodki smak kruchej bezy, z delikatną masą mascarpone z czereśniami oraz aromatycznym masłem orzechowym. To idealny sposób na celebrowanie wyjątkowych okazji oraz test kulinarnych umiejętności. Choć beza nie należy do najprostszych przepisów, z poniższymi wskazówkami powinno pójść jak po maśle (a najlepiej orzechowym!).

7 października 2021