Wielkanocny klasyk w nowoczesnym wydaniu. Tu orzeźwiająca cytrynowa nuta idealne zgrywa się z bakaliowymi dodatkami, a rozpływający się w ustach lukier z chrupkością owoców liofilizowanych KRESTO. Palce lizać!
Przepisy
Wielkanocna babka z migdałami i kokosem
Wielkanoc tuż, tuż. Jak co roku na naszych stołach nie może zabraknąć babki. Ta z migdałami i kokosem wpisze się w tradycję świąt, a jednocześnie zaskoczy nową feerią smaków. Smacznego!
Torcik walentynkowy
Święto zakochanych tuż, tuż, a jak wiadomo przez żołądek do serca. Torcik walentynkowy z orzeźwiającym żelem malinowym i musem czekoladowym w towarzystwie liofilizowanych malin KRESTO to pyszny sposób na pyszne chwile we dwoje i klimatyczną, kulinarną aranżację.
Tiramisu z truskawkami liofilizowanymi
Tiramisu to deser o włoskim rodowodzie. Warstwa nasączonego w kawie biszkoptu oraz pysznego kremu z mascarpone tworzy pyszną, rozpływającą się w ustach kompozycję. Dzisiaj proponujemy wersję urozmaiconą o pyszne liofilizowane truskawki, które nie tylko dodają smaku, ale nadają całości wykwintnej chrupkości.
Cytrynowy tort makowy
Tort makowy z kremem cytrynowym to iście królewska, deserowa pozycja w świątecznym menu. Tu w idealnej harmonii miękki biszkopt przeplata się z kremowym nadzieniem, a całość zachwyca smakiem, stanowiąc jednocześnie piękną ozdobę wigilijnego stołu. Pycha!
Makowiec Japoński
Warto urozmaicać tradycyjne, bożonarodzeniowe potrawy i postawić na zmodyfikowaną wersję świątecznego menu. Dzisiaj proponujemy pysznego Makowca Japońskiego, który występuje w wersji z jabłkami oraz kaszą manną. Pycha!