Gdy przyroda budzi się z zimowego snu a za oknem robi się coraz cieplej, czas na wiosenne doładowanie witaminami. Danie, które dostarczy składników mineralnych oraz zdrowych tłuszczy to sałatka z jajkiem, rybą i awokado. Pobudza nie tylko kubki smakowe, ale cały organizm, dzięki czemu stanowi doskonałe źródło energii dla wiosennych aktywności na świeżym powietrzu.
Przepisy
Babka z ponczem, karmelem i migdałami
Babka – wielkanocny przysmak uwielbiany przez wszystkie pokolenia. W wersji z ponczem, karmelem i migdałami pięknie ozdabia wielkanocny stół, dumnie prezentując się wśród innych wypieków. Choć to potrawa tradycyjna, w takiej odsłonie zachwyci wszystkich na nowo.
Migdały w solonym karmelu
Migdały w solonym karmelu to przekąska, którą pokochają wszyscy domownicy. Do jej wykonania wystarczą składniki takie jak sól i cukier, które można znaleźć w każdej kuchni oraz najlepszej jakości migdały KRESTO SELECT. Choć przygotowanie zajmuje tylko około kwadransa, to wspaniały smak na długo pozostaje w pamięci. Solony karmel to bowiem doskonały balans pomiędzy słonym i słodkim smakiem.
Mango lassi z dodatkiem KRESTO mixu bakalii z nerkowcem
Przepis idealny to taki, które gwarantuje kulinarny sukces i jest prosty w przygotowaniu. Mango lassi to przysmak, który zachwyca słodyczą i szybkością wykonania. Z dodatkiem mixu bakalii z nerkowcem doskonale sprawdzi się w roli przekąski, drugiego śniadania lub lekkiego podwieczorku.
Jogurt z malinami i KRESTO mixem bakalii z żurawiną
Jak unikać nieprzemyślanego jedzenia na mieście? Wystarczy zaplanować wcześniej swoje posiłki i przygotowywać je w domu przed wyjściem do pracy lub na uczelnię. Nie musisz również martwić się transportem – szczelne pojemniki zdadzą tutaj egzamin. W roli szybkiej śniadaniowej przekąski doskonale sprawdzi się jogurt z malinami i mixem bakalii z żurawiną. To prosty i pożywny sposób na uzupełnienie energii na dalszą część dnia.
Biała kiełbasa pieczona z warzywami
Biała kiełbasa, to dla wielu osób potrawa, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Zazwyczaj podajemy ją w wersji gotowanej z dodatkiem chrzanu. A gdyby tak wzbogacić ją warzywami, a całość upiec? Zyskujemy pełnowartościowy posiłek, a dodatkowo wyjątkową oprawę tradycyjnego dania.