Focaccia orkiszowa z oliwkami

Kuchnia włoska jest znana i ceniona na całym świecie, a to co ją wyróżnia to proste dania oparte na najwyższej jakości składnikach. Focaccia to jedno z popularnych przykładów tego typu dań – rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy. Przygotowana na mące orkiszowej z dodatkiem papryczek piri-piri oraz oliwek zadowoli podniebienia nawet wytrawnych smakoszy.

12 listopada 2019

Wegetariańskie schabowe

Kotlety schabowe w wersji vege – niemożliwe? A jednak i to w bardzo pożywnej i zdrowej formie na bazie ciecierzycy. Z dodatkiem ziemniaków oraz domowej mizerii czy sałatki ze świeżych warzyw, stanowić będą doskonałą alternatywę dla mięsnych obiadów. Podpowiadamy, jak w kilka chwil przygotować wegetariańskie danie.

5 listopada 2019

Chłopska patelnia

Jesień to pora, kiedy pod każdą postacią w naszym menu króluje dynia – od tradycyjnej kremowej zupy, poprzez różnego rodzaju placki, a nawet słodkie przetwory. Wzbogacając jej smak dodatkiem grzybów, cebuli i odrobiny pomidorów uzyskamy iście jesienną propozycję, a w dodatku w postaci szybkiego i prostego dania jednogarnkowego.

5 listopada 2019