Pascha to tradycyjna wielkanocna potrawa, która przyszła do nas ze wschodu, ale już na tyle dobrze zadomowiła się w polskiej tradycji kulinarnej, że niektórym ciężko jest wyobrazić sobie święta bez jej udziału. Podpowiadamy, jak w kilku krokach przygotować ten z pozoru trudny deser.
Przepisy
Klops z jajkiem
Klops z jajkiem, zwany inaczej pieczenią rzymską, to znana i lubiana potrawa z mięsa mielonego. Doskonale smakuje podawany zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego też jest częstym bywalcem na świątecznych stołach. Duża porcja warzyw, mielone mięso, jajka, przyprawy i gotowe.
Jajka z łososiem i kaparami
Gotowane jajka to pożywne danie, które jest bogate w wiele cennych składników odżywczych. Ich zaletą jest również to, że można je przyrządzać na wiele różnych sposobów, a w zależności od dodatków zyskują zupełnie nowy smak i niepowtarzalny charakter. Wzbogacone o łososia i kapary, stanowić mogą nawet wykwitną przekąskę na przyjęcie czy rodzinną uroczystość.
Babka marchewkowa z cytrynowym lukrem
Słodycz ciasta z dodatkiem marchewki, przełamana kwaskowatym twistem to wyborne połączenie smaków, nie tylko od święta!
Sernik mango z bakaliami
Tradycyjny wypiek, ale z lekkim, nowoczesnym twistem? Wszystkim łasuchom przedstawiamy bezglutenowy sernik mango z bakaliami. Obłędnie smakuje, pięknie pachnie i bajecznie wygląda! W sam raz na Święta.
Mazurek czekoladowo – śliwkowy
Czekoladowo – śliwkowy mazurek na migdałowym spodzie to propozycja dla fanów tradycyjnych wielkanocnych wypieków. Dodatkowo, efektowna dekoracja z płatków migdałowych i płatków róży nadaje całości iście świątecznej oprawy.