Idealne do sałatki lub jako przekąska między posiłkami. Lekkie, chrupiące z sezamową nutą. Dla wszystkich ceniących sobie proste, sprawdzone przepisy. Paluszki lizać!
Przepisy
Jabłka pieczone pod kruszonką
Święta tuż, tuż. Już za chwilę wnętrza naszych domów wypełni aromat pieczonego ciasta i cynamonu. W ten pełen magii klimat idealnie wpisuje się przepis na proste, smaczne i pełne walorów smakowych jabłka pieczone pod kruszonką. Smacznego!
Pizza z karczochami i anchois
Pizza do idealny pomysł na popołudnie w gronie przyjaciół. A jeszcze lepszy, kiedy samodzielnie przygotujemy ją w domu. Dziś mamy dla Was przepis na lekką i pożywną wersję tego dania, w którym delikatność mozzarelli przeplata się z wytrawną nutą karczochów i anchois. Palce lizać!
Sezamki domowe z orzechami
Pięć składników i kilka minut przygotowania – czyli szybki, prosty i smaczny sposób na domowe chrupki sezamkowe. Sprawdzą się jako słodka przekąska, którą możemy poczęstować niezapowiedzianych gości lub dawka energii podczas przerwy na lunch. Smacznego!
Wegański sos boloński
Sos boloński to popularny włoski składnik, bez którego trudno wyobrazić sobie lasagne, spaghetti alla bolognese czy tagliatelle. Swój charakterystyczny smak zawdzięcza pomidorom i mielonemu mięsu. A gdyby tak zrobić kuchenną rewolucję i przygotować wersję wegańską?! Podpowiadamy, jak przygotować klasyczny mięsny sos w wersji wegetariańskiej.
Wegańskie ciasto z wiśniami
Ręka w górę, kto nie lubi od czasu do czasu odrobiny słodyczy i przepysznego ciasta do popołudniowej kawy czy spotkania z bliskimi. Podpowiadamy, jak przygotować letnią pokusę, w której słodycz przełamana została kwaskowatym smakiem wiśni. A wszystko to w wersji całkowicie wegańskiej.