Gdy za oknem złota jesień warto korzystać z jej owoców. Gęsty, sycący krem z dyni z dodatkiem słodkich batatów, kurkumy i imbiru nie tylko pysznie smakuje, ale też cudownie rozgrzewa. Dzięki odpowiedniej dekoracji będzie ucztą i dla żołądka i dla oczu!
Przepisy
Dyniowe racuchy z gruszką
Dyniowe racuchy z gruszką to pomysł na pyszne, słodkie, jesienne śniadanie lub pełen aromatu deser. Tu delikatne ciasto idealnie komponuje się z gęstym dressingiem z karmelizowanej gruszki, a dzieło wieńczą chrupiące płatki migdałowe. Pycha!
Granola pod pierzynką z pieczonej śliwki
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Ważne, aby było pełnowartościowe i zapewniało energię na długie godziny. Granola pod pierzynką z pieczonej śliwki to sprawdzona recepta nie tylko na smaczny posiłek, ale również aktywny poranek.
Letnia sałatka z arbuzem
Letnia sałatka z arbuzem to soczysta propozycja dla wszystkich, którzy poszukują ciekawych propozycji dań w swojej kuchni. Owoc ten to kwintesencja wakacyjnego smaku, który doskonale dopełnia sałatkę z filetu z indyka i czarnych oliwek. Takie połączenie stanowi doskonałą bazę do lekkiej kolacji lub dodatek do grilla.
Pory zapiekanie z fetą i pistacjami
Choć nie każdy jest pasjonatem kuchennych eksperymentów, czasem warto poddać się fantazji. Często może się okazać, że nawet najbardziej nieoczekiwane połączenie składników stworzy niezwykle harmonijne danie. W poniższym przepisie zapieczone zostały pory z fetą z dodatkiem pistacji i przypraw. Brzmi zaskakująco, ale smakuje fantastycznie.
Pizza z patelni
Pizza z patelni sprawdzony, skuteczny i smaczny sposób na szybkie przygotowanie tego, uwielbianego przez fanów włoskiej kuchni, dania. Wystarczy przygotować ciasto, rozprowadzić je w formie spodu do pizzy na patelni, a następnie dodać sos i ulubione składniki. Nic trudnego, prawda?