Masło orzechowo-sezamowe

Masło orzechowo uwielbiane nie tylko przez najmłodszych to doskonały dodatek do kanapek, naleśników czy placków. W wersji z sezamem będzie stanowić nie tylko smaczną, ale i pożywną przekąskę.

13 lutego 2019

Pasta Tahini

Tradycyjna pasta Tahini na bazie sezamu i oleju gwarantuje urozmaicenie i dopełnienie posiłku, a jej samodzielne przygotowanie nie zajmie dużo czasu! Ten nieodłączny składnik hummusu możemy przechowywać w lodówce i stosować także jako dodatek do mięs, sosów, czy letnich sałatek.

13 lutego 2019

Tiramisu kajmakowe z żurawiną w rumie

Tiramisu, to znany i lubiany włoski deser o lekkiej i delikatnie kremowej konsystencji. Z dodatkiem sezonowych owoców, suszonej żurawiny i jogurtu greckiego możemy wykonać jego letnie wydanie, które będzie doskonałym uzupełnieniem wakacyjnych biesiad na świeżym powietrzu. W zestawieniu z domową lemoniadą będzie stanowił doskonały sposób na złagodzenie letnich upałów.

12 listopada 2019

Tarta migdałowa z frużeliną owocową

Tartę, czyli rodzaj kruchego ciasta pieczonego w charakterystycznej okrągłej foremce, przygotowywać można zarówno ze słodkim, jak i wytrawnym nadzieniem. To francuskie danie w wersji migdałowej z dodatkiem owocowej nuty z pewnością znajdzie uznanie wśród wielbicieli słodkich specjałów.

12 listopada 2019

Ciasto migdałowe z Majorki

Słodkie, delikatne ciasto to świetny dodatek do popołudniowej kawy czy herbaty z przyjaciółmi. Wykorzystując do jego przygotowania migdały możemy sprawić, że będzie to nie tylko pyszna, ale i zdrowa przekąska.

12 listopada 2019